Ieri dimineata a avut loc in Ialomita unul dintre cele mai grave accidente produse in 2019, in Romania. Soferul unui TIR a patruns pe contrasens si a lovit in plin un microbuz care transporta mai multe angajate, navetiste, ale unui lant de supermarketuri din Bucuresti.

Un grav accident s-a produs in Ialomita, sambata dimineata. 10 oameni au murit dupa ce un microbuz de pasageri a fost lovit de un TIR, in apropiere de satul Sfantu Gheorghe. Alte 7 persoane au fost ranite.

Opt dintre victime sunt femei care lucrau la Mega Image, in Bucuresti, si se indreptau spre serviciu. A murit si soferul microbuzului in care acestea se aflau.

Accidentul s-a produs pe Drumul National DN2A, Slobozia – Urziceni, intre raza localitatii Sfantul Gheorghe, din comuna Balaciu. Soferul TIR-ului care a intrat pe contrasens, Viorel Stefan Ilie, in varsta de 43 de ani, din Poiana, venea de la Tg. Jiu, unde incarcase fulgi in semiremorca.

Din motive pe care politistii nu le-au elucidat inca, a intrat pe contrasens, a lovit microbuzul, apoi camionul s-a rasturnat in afara soselei si cabina s-a facut praf!

Soferul de TIR se grabea sa ajunga la pescuit

Ministrul Transporturilor a anuntat ca politistii au recuperat tahograful din cabina camionului si se vor verifica timpii de odihna si viteza avuta la impact. De asemenea, a mai spus Cuc, soferul oprise cu 3 km. inainte de locul accidentului, la popasul din comuna Malu, unde a baut o cafea.

Potrivit unor surse, el se grabea sa ajunga acasa pentru a merge apoi la pescuit. Pe pagina de facebook a soferului acesta a postat mai multe fotografii in care arata pasiunea lui pentru pescuit.

Microbuzul in care se aflau 16 oameni a fost efectiv spulberat de TIR-ul ajuns pe contrasens, iar impactul a fost unul devastator. Zece oameni, respectiv cei doi soferi si opt pasagere din microbuz, si-au pierdut viata pe loc.

Alte sape persoane au fost grav ranite si au ajuns la spitalul din Slobozia, dar si la spitalele Floreasca si Bagdasar-Arseni din Capitala. coral