News Flash:

Elevii intoxicati din Pitesti au consumat branza de la o fabrica din Jibou. DSVSA Salaj face ANCHETA

11 Martie 2016
392 Vizualizari | 0 Comentarii
branza
Inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Salaj deruleaza in prezent o ancheta la o firma de produse lactate din Jibou, dar si la magazine care au comercializat produsele acesteia, dupa ce s-a stabilit ca cei peste 40 de elevi din Pitesti care au ajuns la spital cu simptome de toxiinfectie alimentara au consumat branza de la firma din Salaj.

"Ieri (joi-n.r.) am inceput ancheta, in urma notificarii DSV Arges, si astazi (vineri-n.r.) continuam (...) Vom recolta probe, probabil sambata va iesi unul din rezultate iar al doilea, e posibil sa iasa duminica si luni vom face un comunicat de presa cu concluzii. Noi facem ancheta in tot judetul, pentru ca de la unitatea de productie s-a distribuit la peste 100 de alte unitati din Salaj si la cateva din judetul Cluj. In paralel facem ancheta si in comert", a declarat vineri, pentru Agerpres, Vasile Chindris, purtator de cuvant al DSVSA Salaj.

Acesta este insa rezervat privind posibilitatea ca branza din Jibou sa fi fost infestata cu bacteria E-coli, subliniind faptul ca o contaminare a produselor se poate realiza oriunde pe lantul de distributie. In plus, desi lotul respectiv a fost de peste doua tone, nu au fost semnalate alte probleme decat cele din Pitesti.

"Branza a fost livrata unui depozit de unde s-a vandut unei firme de catering si de acolo la copii. Este la a treia mana produs acolo si contaminarea se putea produce pe tot lantul, inclusiv de la depozit la firma de catering sau de la catering la bucataria unde s-a preparat. Daca era incriminat acest lot, dupa parerea mea ar fi trebui sa apara si alte probleme. Sa vedem, daca gasim in comert, vom face analize la probele respective", a completat Vasile Chindris.

Peste 40 de copii care prezentau simptome de toxiinfectie alimentara, toti elevi ai Scolii I.L. Caragiale inscrisi intr-un program de tip after-school, s-au prezentat la sfarsitul saptamanii trecute la unitati medicale din Pitesti dupa ce au mancat la cantina care deserveste unitatea de invatamant, la o parte dintre pacienti fiind confirmata prezenta adenovirusului.

In probele recoltate din branza servita elevilor de la Scoala I. L. Caragiale din Pitesti, internati cu toxiinfectie alimentara, au fost identificata prezenta bacteriei E-coli si a unui stafilococ, potrivit rezultatelor partiale ale analizelor efectuate de Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Arges.

dsv arges cluj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 33 queries | Mysql time :0.022337 (s)