Omul de afaceri vrea sa se rupa de tara natala, dar nu din motivele care-i imping pe cei mai multi romani sa emigreze. "E prea multa mizerie, prea multa rautate", spune Cristi Borcea, care a mai dezvaluit ca a primit nenumarate oferte politice de cand a devenit celebru.

Soc adevarat: Cristi Borcea vrea sa paraseasca definitiv Romania! Da, este adevarat, nu e gluma, fostul boss dinamovist afaceri intentioneaza sa se stabileasca in afara tarii alaturi de Valentina, noua lui sotie, de Milan si de gemenele cu care este insarcinata consoarta sa.

Omul de afaceri de 48 de ani a recunoscut informatia pentru Libertatea: „Am luat in calcul si varianta de a pleca definitiv din Romania. In 2019, cu siguranta, iau decizia definitiva pentru viitorul meu si al familiei. De ce as vrea asta? E prea multa mizerie, prea multa rautate”.

Budapesta si Viena, doua dintre optiuni

Borcea a marturisit ca planurile sale nu sunt un simplu foc de paie. N-a dorit sa dezvaluie locatiile luate in calcul, insa, probabil, printre acestea se numara Budapesta si Viena, acolo unde-si imparte timpul si afacerile nasul sau de cununie, Marius Vizer.

In capitala maghiara, sotii Cristi si Valentina Borcea au facut nunta! Omul de afaceri chiar dezvaluia pentru Libertatea: „Pur si simplu, totul a fost de vis, aranjat in cele mai mici detalii”. Destinatia Miami, acolo unde Borcea a trait o perioada si unde a avut un apartament cotat la doua milioane de euro, nu e luata in calcul. America nu mai este tentanta pentru Cristi, mai ales ca acolo a locuit o vreme alaturi de cea de-a doua sotie, Alina Vidican.

Ce-l supara

De ce ar vrea, totusi, sa paraseasca Romania? Mai ales ca birourile de afaceri le are aici, la Bucuresti, la Timisoara, iar banii de aici ii face! A explicat chiar el: „Foarte multi au plecat si vor mai pleca din tara. Printre ei s-ar putea sa ma numar si eu. Uite, aveam momente cand stateam acolo si ma uitam cum iese lumea in strada, manipulata, dar nu vorbeste nimeni cu adevarat la TV de economie, ca n-avem autostrazi, nimic, nimic. Ideea e sa se si faca ceva, nu doar vorbe aruncate in vant”. Acolo' inseamna pentru Borcea la inchisoare; nici acum, la patru luni de la eliberare, nu pronunta acel cuvant.
„Am avut oferte de la partide, dar nu ma bag in mizerie”

Borcea a devenit furios cand l-am intrebat de politica: „S-a incercat sa fiu atras in fiecare partid, in toti acesti ani, ma refer dupa 2000. Dar nu vreau eu sa intru in politica, o consider o mizerie. N-am vazut sa se opreasca vreo sedinta de guvern sau sa iasa lumea in strada pentru ca mor cinci oameni pe zi, in medie, pe strada, din cauza drumurilor proaste. Sunteti dusi cu capul! Cati vreti sa mai moara?! Mor oamenii ca le intra soarele in ochi, cand trec la calea ferata, fiindca nu se vede semnalul luminos cand trece trenul!”.

100 de milioane de euro a fost cifra de afaceri a firmei lui Borcea in 2017.
4 ani si jumatate a stat Borcea incarcerat pentru „Dosarul Transferurilor”, el fiind, initial, condamnat la 6 ani si 4 luni in martie 2014.
60 de milioane de euro este profitul facut de firma GPL a lui Borcea, Gaspeco L&D, in perioada in care dinamovistul a fost inchis. coral