News Flash:

Emil Aluas: Plagiatul si mediocritatea ca impostura generalizata in Romania

17 Octombrie 2016
1035 Vizualizari | 0 Comentarii
Emil Aluas

Avertizam anterior ca cei insarcinati cu stabilirea si condamnarea prin lege a plagiatului si imposturii sunt mai multi si mai puternici. In frunte cu nelipsita, eterna Ecaterina Andronescu. Avem de a face cu un fel de terorism la nivel national, organizatie in care suntem implicati noi, toti romanii.

Ca in alte mii de cazuri, pentru aceasta problema de interes national, romanii NU vor iesi sa demonstreze. Si totusi, incet incet, legea firescului si a bunului simt isi spune cuvantul. Deocamdata universitatile mici, (e. g. ca Universitatea din Targu-Jiu si Universitatea din Resita, care nu au dat salariile la profesori sau au anuntat concediu fara salar pentru o luna la profesorii titulari). Iar Universitatea din Oradea (care a emis zeci de diplome contra zeci de mii de euro si dolari, proces a carui verdict inca nu-l stim de la tribunal), Oradea deci, a anuntat lipsa de studenti.

Vor urma si universitati mai mari. (Voi reveni mai departe si la Cluj). Tragedia acestei situatii este ca romanii vor incerca sa faca un mis-mas (oare a cata oara in cei "2050 de ani de istorie de stat independent, unitar, bla, bla, bla"), acceptand in facultati si analfabeti, la propriu. Exact cum se intampla de ani buni la liceele de specialitate din Romania; pictura, balet, muzica. Aici se admit copii nedotati care nu au nimic in comun cu aceste specialitati, in sens de talent. Mis-mas'urile sunt facute de angajatii institutiilor de liceu si universitati, numai ca profesorii sa-si salveze locurile de munca. Faptul ca distrug vieti si destine nu conteaza. Acesta este Statul Social. Cu PSD Partid Unic, "coloana vertebrala" ("back bone") al acestei ideologii care duce fara greseala la un dezastru pentru generatiile care vor veni. Nu vreau sa mai repet (am facut-o de zeci de ori in scris si in public), despre felul necinstit prin care aceasta categorie profesionala si-a castigat locurile de munca si au avansat in ierarhia universitara.

La Cluj unt declaratii de avertizare si teama ale cadrelor didactice de la UBB, Universitatea Bogdan Voda, Universitatea Dimitrie Cantemir. (e. g. Apropos de aceasta Universitate "Dimitrie Cantemir": Niciodata nu am inteles de ce pe frontispiciul cladirii scrie si "Universitatea Crestina". In regiunea noastra eminamente Crestina-Central Europeana poate sa fie si Budista, ? sau Musulmana ? sau Thaista ?. Ma indoiesc. Doamne ! Suntem o natiune ridicola). Clujul este deci locul in care s-au aciuit multe mediocritati, acum cu grade universitare. Cu majoritatea profesorilor nu poti sta de vorba, atat sunt de plini de sine. Cam toti sunt mediocrii raportat la tari din vecinatatea Romaniei, precum Polonia (Cracovia), Cehia (Praga), Slovacia (Bratislava), Ungaria (Pecs, fondata la 1376). Intr-un viitor apropiat universitatile din Cluj vor deveni victimele propriei arogante. Majoritatea profesorilor si-au obtinut postul fara concurs, sau printr-un concurs discutabil, si si-au luat un doctorat asa cum s-au acordat in toata tara. Dar cel mai important, nici un profesor nu a trecut printr-o perioada de proba spre titularizare. Daca luam modelul ango-saxon, perioada de proba este de 6 ani (la unele universitati din SUA se impune 7 ani de proba).

In general sunt corect informat despre tot ce se intampla la universitatile clujene. Stiu insa in detaliu ce se intampla la Academia de Muzica "GH. DIMA". Aici fiecare cadru didactic este o coplesitoare mediocritate. Doctoratele, toate, nu au nici o valoare stiintifica si sunt plagiate (furate prin copiere). Doctoratele s-au emis fara probleme, doar cu cunoscuta masa si consumul de alcool. In ultimii 27 de ani s-au numit profesori veniti de prin sate. Inclusiv din sudul actualei Romanii. O rusine. Angajarile sunt bazate NUMAI pe pe baza de cunostinte personale, sau cine a dat mai multa spaga, sau relatii sexuale si de rudenie, casatorii, s. a. m. d.. Ar fi trebuit sa se stie ca in institutiile de stat NU se pot angaja rude de pana la gradul IV, cum se aplica in toata lumea la care noi aspiram.

IMPORTNT: Toate posturile date la concurs TREBUIE anuntate si in buletinele de specialitate din toate tarile ale EU, SUA si Canada. Asa se impune prin lege intr-o tara DEMOCRAT-liberala. Daca ne consideram si noi o DEMOCRATIE de tip occidental. Retineti, toti acesti humanoizi de la "GH. DIMA" sunt platiti din banii Statului Roman. Deci din buzunarul nostru, iar ei nu dau socoteala nimanui. Este absurd. Ei considera ca tara are numai obligatii fata de ei, "geniile". Un non-sens. Tara, Romania, merge inainte si fara ei, „geniile de la Cluj". Majoritatea studentilor sunt foarte slabi.

Un procent de 0, 02 % din studenti performeaza NUMAI datorita investitiei parintilor lor. Acest procent infim pleaca spre Occident unde isi completeaza studiile si incearca sa-si insuseasca Cultura si Civilizatia Vestica. As marturisi o concluzie la care am ajuns dupa ce am studiat si predat eu insumi o viata intreaga in Vestul Europei si SUA: Muzica Clasica este o cultura care nu ne apartine. Tot ce facem, este NUMAI imitatie. Unele IMITATII sunt bune, dar raman totusi DOAR IMITASII. Noi, ca natiune, in aceasta parte de Europa, nu avem o istorie care sa ne permita patrunderea unei civilizatii atat de superioare ca cea Vestica. In plus, s-au infiltrat in toata Academia de Muzica indivizi cu specialitati care nu au nimic comun cu civilizatia Vest-Europeana. Majoritatera sunt venetici de prin sate, pasunisti, veniti de prin toate cotloanele rurale ale actualei Romanii.

"Plagiatul este un atentat la Securitatea Nationala" a declarat recent Liviu Maior, fostul Director al SRI, actualmente Ambasador al Romaniei la Washington, SUA. Nu l-am simpatizat niciodata pe acest domn, datorita originii familiei lui de vechi activisti PCR, de rang foarte inalt. Dar subscriu total la acesta declaratie. Pentru ca stiu pericolul care ne paste datorita nimicniciei romanilor care vor sa para ceea ce NU sunt. Dar oare „rumanschi" se mai gandesc la tara ?. Afirm cu tota responsabilitatea ca NU. La scara de plagiat (furat) ca in Romania, este important sa existe o singura structura care sa dea verdictul de plagiat si sa retraga titlul de doctor, IMEDIAT. Inexistenta unei asemenea structuri pune in pericol insasi existenta statului Roman. Odata pentru totdeauna trebuie sa luam o masura radicala, indiferent care este pretul. Numai asa vom putea aspira la un tratament egal cu cel al Civilizatiei Vestice.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

emil aluas editorial
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1294 (s) | 34 queries | Mysql time :0.040272 (s)