Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a mers până la Ostrava, în Cehia, pentru a le susține pe Simona Halep și restul jucătoarelor naționalei României în meciul din cadrul Fed Cup.

Edilul Clujului a participat la meciurile de sâmbătă, alături de o galerie considerabilă, iar susținerea primită din partea suporterilor români nu a rămas neobservată nici de jucătoare.

Simona Halep (26 de ani, 3 WTA) a vorbit la conferinţa de presă de după victoria entuziasmantă obţinută împotriva Katerinei Siniakova (22 de ani, 44 WTA), 6-4, 6-0, la Ostrava, în Fed Cup, şi a lăudat atmosfera creată de românii din Cehia, în frunte cu Emil Boc, primarul Clujului.

"A fost un meci frumos, bun, am avut un pic de emoţii la început, dar au fost pozitive şi am încercat să mă motivez cât se poate de bine, pentru a juca la cel mai înalt nivel. Nu e uşor să joc împotriva ei, dar am jucat bine, publicul m-a ambiţionat şi mi-a dat energie. Cred că a fost un nivel ridicat al jocului meu. Au fost mulţi români cărora le mulţumesc că au venit. Mulţi au venit cu maşina, e un lucru deosebit să-i avem alături. M-am simţit bine, ca acasă.

Domnul Boc e deosebit, a venit special pentru noi. Oamenii au făcut o atmosferă plăcută. E impresionant că a stat şi a bătut la toba aceea atât de mult, ne transmite energie pozitivă şi pe toate ne ajută foarte mult", a spus Simona Halep, după victoria cu Siniakova, la conferinţa de presă, potrivit prosport.ro.

Duminică au loc partidele decisive pentru un loc în semifinalele Fed Cup. Ziua de sâmbătă s-a încheiat cu scorul 1-1, iar reprezentativa care reușește să adune 3 puncte va merge mai departe în competiție.

Simona Halep a vorbit despre ce înseamnă pentru ea participarea la Fed Cup și a anunțat că simte presiune, dar că este încrezătoare în propriile forțe.

"Fed Cup înseamnă că nu joc pentru mine, ci pentru România. Cu siguranţă, am mai multă presiune, dar şi o motivaţie suplimentară. După fiecare meci de Fed Cup am mai multă încredere, am mai multă energie, iar toate acestea mă ajută să fiu mai încrezătoare în restul sezonului", a declarat Halep.

coral