"Avand in vedere gerul de afara si temperaturile scazute, am verificat si dispus toate masurile necesare ca toti oamenii care nu au adapost sa aiba asigurate conditiile elementare de locuire, hrana si igiena la Centrele de profil ale primariei", a transmis primarul Emil Boc pe pagina lui de Facebook.

Primaria dispune de 110 locuri pentru persoane fara adapost. In prezent sunt ocupte 98. In cazuri urgente se mai poate suplimenta cu 20 de locuri. In aceste Centre sunt asigurate conditii de locuire, doua mese calde, caldura si conditii de igiena. 

"Multumim asociatiilor si fundatiilor, in special Asociatiei “O masă caldă” (care asigura o masa calda in fiecare zi de luni pana vineri), prin intermediul carora (lista este mai jos), impreuna cu eforturile Primariei, putem asigura necesarul de hrana persoanelor fara adapost. Asta nu inseamna ca nu se poate si mai bine", a mai spus acesta.

Hrana la Centrul Social de Urgență – Biserica Ortodoxă ”Buna Vestire” – Iris, preot Ambrosie Boca;
Marți: Biserica ”Sfânta Treime” str. Bisericii Ortodoxe, preot Cristian Baciu;
— Asociația Misionarii lui Padre Pio, str. Anatole France, nr. 39, Cluj-Napoca;
— Asociația Misionarii lui Padre Pio, str. Anatole France, nr. 39, Cluj-Napoca;
— Asociația Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului în cadrul Programului ”Masa săracilor în Cluj-Napoca și Florești”.

Pentru zilele de duminica se asigură hrană din:
– alte donatii de hrană rece din cursul săptamânii;
– donații de la nunți și înmormântări;
– persoanele din centru își completează hrana din veniturile lor proprii (cel mai mic venit este de 640 lei , pensia minimă garantată sau indemnizația social pentru pensionari).

Orice sprijin din partea Comunitatii este in continuare asteptat si primit, in conditiile legii.

Daca aveti informatii despre persoane fara adapost care se afla sub cerul liber, va rugam sa sunati la Politia locala (0264/955) sau la telefonul Primarului (0264/984). 

coral