News Flash:

Emil Boc, despre privatizarea CFR Marfa: Murphy are dreptate, ce incepe prost se termina si mai prost

14 Octombrie 2013
905 Vizualizari | 0 Comentarii
Emil Boc
Fostul premier Emil Boc considera ca privatizarea CFR Marfa va fi un esec, spunand ca, potrivit Legii lui Murphy, "ce incepe prost se termina si mai prost", dupa cum informeaza Mediafax.

"Cred ca marca acestui Guvern este marca esecului, nu vad de ce CFR Marfa ar face o exceptie, pentru ca toate auspiciile conduc spre esec, asa cum a fost cu Oltchim si cu celelalte proiecte incepute, ca e vorba de regionalizare, de revizuirea Constitutiei, la fel, si privatizarea CFR Marfa va fi sortita esecului. Legea lui Murphy se aplica si aici: orice incepe prost se termina si mai prost. Nu vad de ce ar fi o exceptie de la Legea lui Murphy", a spus Boc.

Potrivit acestuia, solutia in cazul CFR Marfa ar fi "o privatizare corecta, in interes public, nu in interesul politicienilor".

In luna iunie, GFR a fost declarat castigator in procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru 51% din actiuni.

Pana in prezent, GFR a platit o garantie de 10 milioane de euro si un avans de 20 milioane de euro, reprezentand 10% din valoarea tranzactiei. Marea problema din jurul privatizarii CFR Marfa ramane insa suma de 170 de milioane de euro, pe care GFR o mai are de platit. Iar cauza potentialului esec rezida in termenul privind plata acestor 170 de milioane de euro. Pe 14 august 2013 a fost publicata in Monitorul Oficial Hotararea de Guvern privind privatizarea transportatorului feroviar de marfa. În aceasta HG, termenul de finalizare a transferului de proprietate a fost stabilit la 60 de zile calendaristice de la data intrarii in vigoare a actului normativ, respectiv 13 octombrie.

In schimb, Gruia Stoica, proprietarul GFR, afirma ca "nu are nicio treaba" cu hotararea de guvern prin care data limita pentru finalizarea privatizarii CFR Marfa a fost fixata pentru 13 octombrie si ca el va respecta dispozitiile contractului de privatizare, unde se afirma ca trebuie sa plateasca aceasta suma dupa analizarea tranzactiei de catre Consiliul Concurentei. Totusi, o astfel de analiza ar putea dura cateva luni.

Grup Feroviar Roman (GFR) a cerut duminica Ministerului Transporturilor sa faca public contractul pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni la CFR Marfa, solicitand totodata implicarea directa a ministrului de resort, Ramona Manescu, in vederea evitarii unui esec al privatizarii.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

emil boc esec incepe prost
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021985 (s)