Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, transmite faptul că investiția în educație este cea mai sigură investiție din lume, întrucât este lipsită de grija falimentului. 20% din impozitele și taxele locale investite în educație: infrastructură educațională, burse școlare, transport gratuit, echipamente educaționale moderne, autobuze școlare.

Mesajul edilului postat pe pagina lui de socializare, legat de începerea noului an școlar:

"Dragi elevi, profesori și părinți,

În fiecare an, venirea toamnei înseamnă deschiderea noului an școlar, iar emoțiile pun stăpânire pe noi, fie că suntem elevi, părinți sau profesori.

Începerea anului școlar aduce speranțe mai mari și emoții atât pentru copiii care pășesc timid, pentru prima dată într-o sală de clasă, cu abecedarul în mână, cât și pentru elevii care revin la şcoală după vacanţă.

Dragi elevi, am subliniat de multe ori importanța educației în perfecționarea personalității umane, în dezvoltarea unei comunități, ca premisă a integrării în conceptul superior al învățământului european. Educația este baza pe care o veți utiliza în viitoarele profesii sau vocații pe care le veți urma.

După cum am mai afirmat, investiția în educație este cea mai sigură și profitabilă investiție, deoarece nu presupune riscul falimentului. Primăria și Consiliul local s-au implicat fără rezerve în susținerea sectorului educațional din municipiul Cluj-Napoca. În ultimii patru ani, un sfert din taxele și impozitele locale plătite de clujeni a fost investit în educația copiilor și a tinerilor.

Municipalitatea clujeană a finanţat lucrări de reparații și întreținere a unităților din învățământul preuniversitar în sumă de 8.730.516 lei. De asemenea, s-a continuat procesul depunerii de proiecte în vederea accesării de fonduri europene, în valoare de peste 20 de milioane de euro, pentru efectuarea unor lucrări de modernizare a unităților de învățământ preuniversitar.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a continuat acordarea de burse pentru toți elevii cu medii de peste 8,50 și nota 10 la purtare. Astfel, în anul trecut școlar, s-a acordat un număr de peste 24.000 burse. Totodată, s-a emis un număr de aproximativ 294.000 abonamente gratuite pentru elevi pe mijloacele de transport în comun și o reducere de 50% pe a treia linie.

În această zi festivă, vă urez tuturor un an școlar încununat de succes, la finalul căruia să fiți răsplătiți cu rezultate excepționale și să aveți satisfacția împlinirii și perfecționării personale, la cele mai înalte standarde, ca premisă a unei educații integrate și utile cerințelor comunității.

Emil Boc,
Primarul municipiului Cluj-Napoca
" coral