O treime din flota de transport public din Cluj-Napoca este electrică, iar obiectivul municipalității este ca în viitor întregul sistem de transport public să fie ecologic, anunță edilul Emil Boc.

Primarul Clujului a prezentat la evenimentul Electric Drive profilul orașului și dimensiunile strategice pentru dezvoltarea sa durabilă, menționând că în contextul actual mobilitatea electrică este o componentă fundamentală. Clujul are avantajele competitive și capacitatea să utilizeze evoluția tehnologică din domeniul mobilității pentru o comunitate dezvoltată și echilibrată, consideră edilul clujean.

Cluj-Napoca are oportunitatea de a fi un oraș conectat la viitor, având inovarea ca element central de dezvoltare. Tehnologia din spatele vehiculelor electrice evoluează constant, odată cu creșterea preocupării pentru mediul înconjurător. În sistemul de transport public de aici există în circulație, pe lângă tramvaie și troleibuze, 21 de autobuze electrice, nepoluante.

O treime din flota de transport public este acum electrică, iar obiectivul municipalității este ca întregul sistem de transport public să fie ecologic. Căutăm și alte soluții pentru a diminua emisiile produse de traficul rutier: amplasarea de stații publice de încărcare pentru vehicule electrice sau oferirea de licențe de taximetrie exclusiv pentru mașini electrice”, spune Boc.

Strategii de dezvoltare a mobilității electrice în România au fost dezbătute la Cluj-Napoca în cadrul Electric Drive, eveniment care aduce împreună experți din domeniul mobilității, antreprenori, investitori, reprezentanți ai instituțiilor publice, dezvoltatori și consultanți. Tema abordată s-a conturat pe marginea evoluției mobilității electrice în România, politici și strategii de dezvoltare în sector, dar și pe subiecte ce țin de Smart City.

coral