News Flash:

Epidemie de rujeola: Avocatul Poporului cere Ministerului Sanatatii explicatii privind legea vaccinarii

23 Septembrie 2016
830 Vizualizari | 0 Comentarii
Avocatul Poporului s-a sesizat, vineri, din oficiu in cazul epidemiei de rujeola.

Aceasta institutie solicita, printre altele, Ministerului Sanatatii sa comunice motivele pentru care, din aprilie si pana in prezent, proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie a copiilor nu a parcurs nici o etapa prevazuta de lege.

"Aceasta in conditiile in care, la data de 8 aprilie 2016, in cadrul emisiunii 24 de minute, de la postul de televiziune Digi 24, un reprezentant al Ministerului Sanatatii anunta faptul ca un proiect de lege al carui initiator este ministerul, prevede ca vaccinarea sa devina obligatorie, urmand ca in cel mai scurt timp acesta sa fie pus in dezbatere publica", potrivit Avocatului Poporului.

Institutia mentioneaza ca, din verificarile efectuate, proiectul de lege sus-mentionat nu se afla inca in dezbatere publica, pe circuitul de avizare interinstitutionala si nici pe ordinea de zi a celor doua camere ale Parlamentului.

"La data de 22 septembrie 2016, Ministerul Sanatatii preciza faptul ca proiectul de lege se afla inca in faza de avizare interministeriala, urmand ca in cel mai scurt timp sa fie pus in dezbatere publica", mai arata Avocatul Poporului.

Institutia condusa de Victor Ciorbea solicita Ministerului Sanatatii sa comunice: daca a organizat campanii nationale de informare in vederea convingerii parintilor cu privire la utilitatea vaccinarii ROR; care este gradul de accesibilitate al parintilor la serviciile medicale, in vederea respectarii calendarului de vaccinare a copiilor; daca exista sau au existat probleme cu distributia vaccinului ROR.

Sesizarea din oficiu a Avocatului Poporului vizeaza posibila incalcare a articolelor 22, 34 si 49 din Constitutia Romaniei, privind dreptul la viata si la integritate fizica si psihica, ocrotirea sanatatii si protectia copiilor si a tinerilor.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1112 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029692 (s)