Șerban Țigănaș, președintele Ordinului Arhitecților din România, crede că orașul Cluj-Napoca este într-o continuă dezvoltare, însă calitatea vieții trebuie raportată nu la celelalte orașe din țară ci la orașele europene cu care vrem să ne comparăm. Potrivit acestuia, la Cluj s-au realizat multe lururi bune, însă organele cu funcții și responsabilități în domeniu ar trebui să-și propună îndeplinirea unor anumite obiective, planuri, pentru a reazila o dezvoltare de durată.

"Ne bucurăm foarte mult când apare în presă faptul că stăm bine la anumiți indicatori, gen criminalitate redusă, și așa mai departe, însă calitatea vieții este o sumă de indicatori. Spre exemplu, orașul Cluj-Napoca nu stă bine la prețul locuințelor", a declarat Șerban Țigănaș, la emisiunea BZC Live.

Potrivit acestuia, datorită faptului că la Cluj există o bază mare de impozitare, din cauza activității economice în continuă dezvoltare, municipiul stă foarte bine în comparație cu alte orașe din țară, însă nu la fel de bine față de orașele europene față de care ne raportăm.

"Clujul stă foarte bine la comparații interne, cu alte orașe din România, însă mult mai puțin bine la comparații cu aspirațiile europene. Clujul nu este într-un concurs de frumusețe cu Oradea, Baia-Mare sau Timișoara.", a mai precizat acesta.

Despre dezvoltarea Clujului, precum și despre traficul din oraș, fezabilitatea proiectului de metro sau spațiile verzi din oraș, puteți afla mai multe, vizualizând emisiunea de mai jos. 

 

 

 

coral