Crimele din Caracal au ingrozit nu numai Romania, ci si comunitatea europeana. Tari precum Spania sau Italia au luat atitudine, la nivelul comunitatilor locale, pentru a incerca sa descifreze misterul in cazul Luizei Melencu si Alexandrei Macesanu, cu atat mai mult cu cat Gheorghe Dinca este suspectat, in continuare, ca a facut parte dintr-o retea de trafic de carne vie cu ramificatii internationale.

O patroana a unui bar din Napoli a declarat, la Acces Direct, ca Alexandra Macesanu ar fi intrat in localul ei si ar fi cerut ajutor. Tanara nu era singura, ci impreuna cu un barbat – intrat in bar cateva minute mai tarziu – de origine araba sau albaneza. Acum, femeia respectiva spune ca este amenintata de fostul sot cu moartea in cazul in care ar mai oferi informatii despre Alexandra.

„Fostul meu sot m-a amenintat ca ma omoara, de eu vin sa vorbesc de Alexandra. Mie mi-e frica si nu mai vin. Am doi copii de crescut. Actualul meu concubin nu e acasa. Vineri seara se intoarce, iar eu stau singura. Ma poate omori oricand. Asta e violent, fostul meu sot de origine albaneza” , a declarat proprietara unui bar din Napoli – potrivit antena1.ro -, care, initial, spunea ca Alexandra a venit la ea si i-a cerut ajutorul.

Jurnalisti plecati in cautarea Alexandrei

Cazul ”Caracal” este inconjurat si de o ”aura” misterioasa indusa de faptul ca informatii esentiale razbat cu foarte mare greutate, iar Gheorghe Dinca este privit mai mult ca o ”rotita” a unui angrenaj infractional complex si nu ca un ”lup singuratic”, asa cum s-a vehiculat initial. O echipa de jurnalisti a Antenei 1 a pornit pe urmele Alexandrei Macesanu, in Italia, numai ca rezultatele nu fac altceva decat sa intretina misterul.

”Se crede ca Alexandra este tinuta ostateca intr-o cladire complet parasita. „Este o locatie complet parasita, n-am putut sa intram. Sau am incercat sa intram pe acolo, prin gardul din spatele meu. Informatia pe care noi am avut-o este ca Alexandra sau fata care are semnalmentele Alexandrei ar fi tinuta in aceasta locatie parasita. Nu stim cat de mult se intinde in spate, nu stim exact ce este dincolo de acest zid. Am putut zari asa, o serie de constructii, nu este o singura casa, este un ansamblu de case, probabil, toate parasite, unde da, unor traficanti de persoane le-ar fi foarte usor sa sechestreze, sa tina ascunse niste fete pentru ca nu cred ca indrazneste cineva sa intre in grozaviile astea fie zi, fie noapte. Repet, in spatele acestor ziduri nu stim ce se afla. Am reusit doar sa vad alte si alte constructii, probabil ca este o curte foarte mare, are peste 500 de metri, din ce am putut noi estima”, sustin respectivii jurnalisti, conform sursei citate mai sus.

coral