News Flash:

Este un aluat tip chec pe care eu il folosesc pentru prajiturile cu fructe (capsuni, cirese, visine, caise, prune). Foarte usor de facut si spornic

15 Iunie 2017
894 Vizualizari | 0 Comentarii
prajituri
Pentru aluat ai nevoie de:
6 oua, 300g zahar, 10 linguri de ulei, 300ml lapte sau apa minerala(eu folosesc de obicei apa minerala pentru ca iese mai pufos), 500g faina, 1/2 plic praf de copt, zahar vanilat-2 plicuri.
Pe deasupra cca 900 g capsuni sau alte fructe potrivite(pt. celelalta fructe se scot samburii).

Cum procedezi
:separi albusurile de galbenusuri si le bati spuma tare, pui zaharul, bati din nou pana se intareste si pui -in ordinea urmatoare:galbenusurile, bati pana se omogenizeaza, uleiul, continui batutul, apa minerala sau laptele, zaharul vanilat, faina in care ai pus si praful de copt.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt torni aluatul. Peste aluat pui capsunile care au fost spalate, scurse si taiate in doua.

Acoperi aluatul cu fructe si pui la copt in cuptorul incalzit pt. cca 45 de minute.Daca vrei pudrezi prajitura cand este gata.
Daca iti plac prajiturile mai dulci, poti pune 400g zahar. Mie imi place asa, dulce, dar nu lesinat de dulce!

NB-tava are dimensiunile 34X24
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

oua zahar ulei lapte faina zahar vanilat capsuni cum procedezi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1066 (s) | 32 queries | Mysql time :0.042491 (s)