Magistrații Tribunalului Cluj au dispus, în cursul zilei de luni, 6 aprilie, trimiterea în judecată a turdeanului Rostaș Valer, respingând excepțiile invpcate de către apărătorul acetuia în faza de cameră preliminară și constatând legalitatea și temeinicia rechizitoriului. Acesta este acuzat de procurori de omor. Instanța a fixat ca prim termen de judecată data de 15 mai 2020.

”Constată legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul nr.500/P/2019 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, privind pe inculpatul R.V., trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prev. de art.188 alin.1 C.pen., cu aplicarea art.75 alin.1 lit.a C.pen., respectiv legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul R.V.şi fixează termen pentru data de 12.05.2020, s.31, ora 09:00, pentru când se citează inculpatul și persoanele vătămate, respectiv se încunoștiinâează apărătorii aleși ai acestora., se arată în încheierea judecătorilor clujeni.

Rostaș Valer este acuzat de omor, în urma unui incident petrecut la mijlocul lunii august a anului trecut, în fața unui club Maum din Turda. În urma altercației dintre cei doi, Rostaț Valer i-a aplicat un pumn turdeanului Pedro Oanca, care l-a pus la pământ. Potrivit presei locale însă, atacatorul nu s-a rezumat la pumnul respectiv, continuând să ăși lovească victima și în momentul care se afla la pământ, cu pumnii și picioarele, până l-a lăsat inconștient și a decedat.

Pedro Oanca a lăsat în urmă o familie formată din soție și patru copii.

Incidentul a șocat opinia publică cu atât mai mult cu cât, la scurt timp după reținere, ucigașul a fost lăsat în libertate, pe control judiciar, magistrații nesocotind că se impune o măsură preventivă mai restrictivă, precum cea a arestului preventiv sau a arestului la domiciliu.

Imagini cu incidentul pot fi vizualizate mai jos:

 

 

 

  coral