News Flash:

Exclusiv: Victima a ramas cu traume toata viata! Vezi cum motiveaza judecatorii condamnarea violatorului din cimitirul Zorilor

9 Septembrie 2014
1535 Vizualizari | 2 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7607 RON (+4.7607)
USD: 4.2653 RON (+4.2653)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
8 ani, 5 luni si 13 zile pentru violul din Cimitirul Zorilor

Magistratii Judecatoriei l-au condamnat pe clujeanul Marian Ceteras, la pedeapsa de 8 ani, 5 luni si 13 zile, pentru comiterea unui viol in cimitirul Manastur- Zorilor, in luna iunie, fata de o femeie care venise la mormantul familiei, pe care a si sechestrat-o timp de circa 3 ore.

In motivarea sentintei de condamnare, care poate fi atacata cu contestatie, magistratul arata supliciul prin care a trecut femeia atacata cu pumnul pe la spate, cum a fost obligata cu forta sa astepte 3 ore in cimitir, plecarea tuturor vizitatorilor si cum cateva femei au refuzat sa ii raspunda solicitarii de ajutor.

Pentru ca a indraznit sa ii ignore amenintarile, barbatul a pedepsit-o aspru, cu inca o portie de lovituri, care au necesitat circa 60 de zile pentru vindecare.

Inculpatul tocmai fusese eliberat dupa o condamnare in urma unei talharii, avand un rest de executat de aproape 3 ani, durata luata in considerare de magistrat la stabilirea noii condamnari.
Citeste mai jos intreaga motivare:


ROMANIA
JUDECATORIA C-N
Sentinta penala nr. --
Sedinta publica din data de ----
Instanta constituita din:
Judecator –
Grefier –

Ministerul Public reprezentat prin d-na AMT- procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria C-N

Pe rol este solutionarea cauzei penale privind pe inculpatul CM, trimis in judecata prin rechizitoriul nr. --- din data de 07 iulie 2014 al Parchetului de pe langa Judecatoria C-N pentru savarsirea infractiunii de viol, prev. si ped. de art. 218 alin. 1 C.pen., cu aplic. art. 41 alin. 1 C. pen.
La apelul nominal facut in cauza se prezinta inculpatul CM, in stare de arest preventiv, asistat de aparator desemnat din oficiu, av. DMA, din cadrul Baroului C, cu delegatie avocatiala la dosarul cauzei (f.4) si partea civila CCM.
Procedura de citare este legal indeplinita.
S-a facut referatul cauzei dupa care, se constata ca la data de ---- s-a depus de catre persoana vatamata CCM un inscris prin care invedereaza instantei ca intelege sa se constituie parte civila in cauza cu suma de 600 lei reprezentand daune materiale si 10.000 euro reprezentand daune morale, precum si inscrisuri medicale in dovedirea cererii.
Instanta, raportat la obiectul cauzei, in temeiul art. 352 din Codul de procedura penala pune in discutie judecarea prezentei cauze in sedinta nepublica.
Reprezentanta Parchetului si aparatorul inculpatului arata ca sunt de acord cu judecarea cauzei in sedinta nepublica.
Partea civila arata ca este de acord cu judecarea prezentei cauze in sedinta nepublica.
Instanta, raportat la obiectul cauzei, in temeiul art. 352 din Codul de procedura penala declara nepublica sedinta de judecata si dispune evacuarea publicului din sala de sedinta.
S-a verificat identitatea partii civile potrivit cartii de identitate seria ---- nr. ----.
Partea civila depune la dosar noi inscrisuri medicale si arata ca nu isi modifica pretentiile civile formulate. De asemenea, la intrebarea instantei, arata ca intelege sa isi mentina plangerea formulata impotriva inculpatului pentru savarsirea infractiunii de viol.
Instanta pune in discutie disjungerea laturii penale a cauzei de latura civila a acesteia, numai cu privire la despagubirile pe care le-ar putea solicita unitatile sanitare in care a fost internata partea civila CCM, raportat la faptul ca acestea nu au fost citate pentru prezentul termen, iar solutionarea cauzei se poate si in absenta unitatilor sanitare.
Reprezentanta Parchetului, aparatorul inculpatului si partea civila arata ca sunt de acord cu disjungerea laturii civile a cauzei in ceea ce priveste despagubirile pe care le-ar putea solicita unitatile sanitare in care a fost internata partea civila CCM.
Instanta, deliberand, dispune disjungerea laturii civile a cauzei cu privire la cheltuielile de spitalizare ocazionate de ingrijirile medicale acordate partii civile.
Presedintele completului de judecata aduce la cunostinta inculpatului, potrivit art. 374 alin. 2 N.C.pr.pen. rap. la art. 83 N.C.pr.pen., invinuirea si incadrarea juridica a acesteia, precum si faptul ca are dreptul de a nu da nici o declaratie, atragandu-i-se atentia ca daca refuza sa dea declaratie nu va suferi nici o consecinta defavorabila, iar in situatia in care consimte sa dea declaratii, acestea vor putea fi folosite ca mijloace de proba impotriva sa. Totodata, ii aduce la cunostinta ca potrivit art. 374 alin. 4 N. C.pr.pen. pana la inceperea cercetarii judecatoresti, poate recunoaste savarsirea faptei retinute in actul de sesizare a instantei si poate solicita judecarea in baza probelor administrate in faza de urmarire penala. In aceasta situatie, beneficiaza de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsa prevazute de lege, in cazul pedepsei inchisorii si cu o patrime in cazul pedepsei amenzii penale.
Inculpatul arata ca doreste sa beneficieze de dispozitiile legale referitoare la judecarea cauzei in procedura simplificata si ca doreste sa dea o declaratie in fata instantei.
S-a procedat la audierea inculpatului, declaratia acestuia fiind consemnata in procesul-verbal depus la dosarul cauzei (f.33).
Reprezentanta Parchetului solicita admiterea cererii inculpatului de judecare potrivit procedurii prevazute de art. 374 N.C.pr.pen.
Aparatorul inculpatului solicita admitere cererii de judecare a cauzei potrivit procedurii simplificate.
Instanta constata ca fapta pentru care a fost trimis in judecata inculpatul CM exista, constituie infractiune si a fost savarsita de catre inculpat, astfel ca admite cererea inculpatului, prezenta cauza urmand a fi judecata in conformitate cu procedura prevazuta de dispozitiile art.374 alin. 4 C.pr.pen.
S-a procedat la audierea partii civile, declaratia acesteia fiind consemnata in procesul-verbal depus la dosarul cauzei (f.34).
Inculpatul CM, raportat la declaratia partii civile, precizeaza ca a cautat in geanta acesteia pentru a cauta telefonul mobil si a vedea cat este ceasul. De asemenea, precizeaza ca, cu aceasta ocazie, nu a luat suma de 100 de lei din portmoneul partii civile.
Reprezentanta Parchetului si aparatorul inculpatului arata ca nu au de formulat alte cereri in probatiune.
Nemaifiind alte cereri de formulat sau probe de administrat, instanta acorda cuvantul in dezbateri, cu mentiunea ca participantii procesuali sa se pronunte si cu privire la regimul sanctionator al recidivei.
Reprezentanta Parchetului, avand in vedere probele administrate in faza de urmarire penala coroborate cu declaratia inculpatului de recunoastere a faptei, solicita condamnarea acestuia pentru savarsirea infractiunii de viol prev. si ped. de art. 218 alin. 1 C.pen., cu aplic. art. 41 alin. 1 C. pen. Solicita a se constata ca inculpatul a comis prezenta infractiune in stare de recidiva postcondamnatorie raportat la pedeapsa de 7 ani si o luna inchisoare aplicata inculpatului prin sentinta penala nr.---- a Judecatoriei G, din executarea careia inculpatul a fost liberat conditionat la data de 20.02.2013 cu un rest neexecutat de 893 zile inchisoare, inculpatul savarsind prezenta infractiune in timpul liberarii conditionate. De asemenea, solicita a se constata ca prezenta infractiune a fost savarsita in conditiile recidivei postexecutorii, raportat la condamnarea la pedeapsa de 1 an si 6 luni inchisoare aplicata inculpatului prin sentinta penala nr. ---- a Tribunalului C. In temeiul art. 43 alin. 5 C.pen. solicita a se majora limitele speciale de pedeapsa cu jumatate. Solicita ca dupa majorarea limitelor speciale de pedeapsa cu jumatate, a se revoca beneficiul liberarii conditionate, iar inculpatul sa execute restul de 893 de zile de inchisoare alaturi de pedeapsa stabilita in cauza potrivit art. 41 C.pen. In temeiul art. 399 alin.1 C.pr.pen. solicita a se mentine masura arestarii preventive fata de inculpat, iar in temeiul art. 72 alin.1 C.pen. a se deduce din pedeapsa aplicata perioada retinerii si arestarii preventive incepand cu data de --- la zi. In temeiul art. 274 C.pr.pen. solicita obligarea inculpatului la plata cheltuielilor de judecata in favoarea statului.
La dozarea si individualizarea pedepsei solicita a se avea in vederea gravitatea deosebita a faptei, raportat la modul si circumstantele de comitere. Astfel, inculpatul a aplicat in mod nejustificat lovituri puternice persoanei vatamate si a amenintat-o cu acte violente de razbunare. De asemenea, arata ca inculpatul este recidivist, fiind condamnat anterior pentru savarsirea unor infractiuni de talharie calificata, conduita infractionala a inculpatului fiind completata cu prezenta infractiune. Astfel, prezenta infractiune a fost savarsita in termenul de liberare conditionata din executarea unei pedepse mari cu inchisoarea, aspect din care rezulta ca inculpatul nu s-a reeducat, continuand comportamentul infractional. Solicita aplicarea unei pedepse orientate spre maximul special, avand in vedere ca si pedeapsa anterioara de fost de 7 ani inchisoare, apreciind ca numai prin aplicarea unei pedepse intr-un cuantum mai ridicat ar putea fi corectat comportamentul inculpatului. De asemenea, solicita aplicarea pedepselor complementare prevazute de art. 65, 66 C.pen. Cu privire la situatia juridica a inculpatului, arata ca acesta a suferit mai multe condamnari succesive si apreciaza ca exista starea de recidiva atunci cand dupa ramanerea definitiva a unei hotarari de condamnare si pana la reabilitarea persoanei sau implinirea termenului de reabilitare inculpatul savarseste o noua fapta. In speta nu s-a implinit termenul de reabilitare pentru condamnarile anterioare si inculpatul nu s-a reabilitat, termenul de reabilitare curgand de la ultima condamnarea aplicata inculpatului, ori potrivit art. 42 C.pen. nu mai atrag starea de recidiva condamnarile pentru care s-a implinit termenul de reabilitare. Cu privire la latura civila a cauzei, solicita admiterea actiunii civile formulate in cauza de catre persoana vatamata si obligarea inculpatului la plata despagubirilor solicitate.
Persoana vatamata arata ca initial nu s-a constituit parte civila, considerand ca fapta in sine si banii sunt doua chestiuni diferite. Ulterior s-a sfatuit cu o persoana cu cunostinte juridice, care i-a spus sa se constituie parte civila in cauza. Arata ca dupa savarsirea infractiunii a ramas cu probleme neurologice, are probleme cu auzul, cu coloana cervicala si s-a format un hematom care nu s-a resorbit nici pana in prezent.
Aparatorul inculpatului depune practica judiciara cu privire la daunele materiale acordate in cazul infractiunii de viol. De asemenea, depune copia certificatului de nastere al copilului minor al inculpatului. Arata ca inculpatul doreste sa plateasca daunele solicitate de catre partea civila, dar suma de 10.000 de euro ar reusi sa o achite intr-un interval de 6 ani, raportat la cuantumul salariului minim pe economie si asta in conditiile in care ar pune deoparte intregul venit. In ceea ce priveste regimul sanctionator al recidivei, arata ca este aplicabil cel prevazut de noul Cod penal, desi acesta i se pare putin injust. Solicita efectuarea operatiunilor de contopire si inlaturarea sporului aplicat inculpatului prin sentinta penala nr. ---- a Judecatoriei G. Arata ca este grav ceea ce s-a intamplat, iar inculpatului ii este rusine de fapta comisa. Inculpatul are o pregatire scolara redusa, dar a spus ca recunoaste si regreta cele intamplate si doreste judecarea cauzei, sa se termine repede procesul si sa i se aplice o pedeapsa pe care sa o execute. Precizeaza ca la momentul savarsirii faptei, inculpatul a consumat alcool, fapt care l-a influentat sa comita infractiunea. Solicita a se tine seama de faptul ca atitudinea inculpatului de recunoastere a faptei a dus la stabilirea adevarului in cauza.
Inculpatul CM, avand ultimul cuvant, arata ca lasa la aprecierea instantei solutia pe care o va pronunta. Arata ca regreta cele intamplate, ca intelege sa isi ceara scuze personal persoanei vatamate pentru ceea ce s-a intamplat si solicita aplicarea unei pedepse intr-un cuantum mai redus.

INSTANTA

Deliberand asupra cauzei penale de fata:
Prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria C-N a fost trimis in judecata inculpatul CM cercetat in stare de arest preventiv sub aspectul savarsirii infractiunii de viol prev. de art. 218 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 41 alin. 1 C.pen.
S-a retinut fapta inculpatului CM, care la data de ---, in jurul orelor 17:00, prin constrangere fizica (agresiune), a intretinut un raport sexual normal si un act sexual oral cu numita CCM, in timp ce aceasta se afla in incinta cimitirului aflat in cart. M din mun. C-N.
Instanta retine ca prin incheierea nr. ---- pronuntata de judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei C-N s-a dispus luarea masurii arestarii preventive fata de inculpatul CM pe o durata de 30 de zile, in temeiul art. 223 al. 2 N.C.pr.pen., asigurandu-i-se drepturile procesuale cu ocazia luarii masurii arestului preventiv, prin ascultarea inculpatului in prezenta aparatorilor desemnati din oficiu. Prin incheierile penale nr. ---- si ---- judecatorul de camera preliminara a verificat legalitatea si temeinicia masurii arestarii preventive, pe care a mentinut-o impotriva inculpatului.
La termenul de judecata din data de ---- inainte de verificarea masurii arestarii preventive ca urmare a inceperii judecatii, inainte de inceperea cercetarii judecatoresti inculpatul a declarat ca doreste sa fie solutionata in procedura recunoasterii invinuirii, in conditiile art. 374 al. 4 si art. 396 al. 10 din C.p.p.
Instanta a admis cererea inculpatului, iar in temeiul art. 374 al. 10 din C.p.p. pentru lamurirea celorlalte imprejurari ale cauzei decat faptele pentru care a fost trimis in judecata inculpatul, inclusiv cu privire la latura civila a audiat partea vatamata si analizand actele din dosarul de urmarire penala retine urmatoarele:
Instanta retine ca sunt probe certe din care sa rezulte ca inculpatul a savarsit fapta pentru care a fost trimis in judecata, respectiv declaratia detaliata a partii vatamate care se coroboreaza cu concluziile raportului de constatare medico-legala si cu declaratia data de catre inculpat in fata judecatorului de drepturi si libertati, in fata judecatorului de camera preliminara si in fata instantei de judecata.
La data de ----, incepand cu ora 15.00, persoana vatamata CCM se afla in cimitirul din cartierul M pentru a se reculege la un mormant. Inculpatul se afla in cimitir, declarativ sa adune flori pentru a le vinde, dar s-a apropiat de persoana vatamata oferindu-i sa bea din berea pe care o avea in mana, dar fiind refuzat s-a indepartat. Partea vatamata a declarat ca a vazut o persoana de sex masculin, care se plimba prin zona, ulterior fiind convinsa ca a urmarit-o, si care i-a oferit bere, dupa care a vazut-o prin apropiere. La un moment dat acea persoana s-a apropiat prin spatele persoanei vatamate si i-a aplicat o lovitura puternica de pumn in zona cefei, lovitura care a ametit-o pe partea vatamata. Partea vatamata a apreciat ca este posibil sa fi fost lovita cu un corp contondent, cum ar fi o piatra.
Acel barbat i-a pus mana la gura ca sa nu tipe, a ridicat-o de picioare si a dus-o intr-un loc mai retras. Partea vatamata a declarat ca cel barbat era foarte agitat si a incercat sa intre in vorba cu el pentru a-l linisti, astfel ca i-a relatat imprejurari intime sau familiale, cum ar fi varsta, ca a divortat in urma cu sapte ani, ca are un copil minor etc. si chiar a inceput sa se roage impreuna, conform declaratiei partii vatamate inculpatul trecand succesiv de la o stare la alta antagonica. Tot partea vatamata a declarat ca inculpatul i-ar fi spus ca o va tine in acel loc la cererea rudelor partii vatamate pana dupa ora 20.00, insa partea vatamata a inteles ca nu poate fi adevarat dar ulterior si-a dat seama ca inculpatul urmarea sa o tina in acel loc pana plecau si putinele persoane din cimitir.
La un moment dat partea vatamata a vazut doua persoane de sex feminin in apropiere si a incercat sa le ceara sprijin, insa acele persoane s-au intors cu spatele si au plecat. Agresorul s-a enervat si a inceput sa-i aplice lovituri partii vatamate cu pumnii si picioarele, i-a rupt maioul si i-a legat mainile la spate, dupa care a intretinut un act sexual oral cu partea vatamata, fara consimtamantul acesteia si profitand de starea de panica pe care o provocase. In aceasta imprejurare, persoana vatamata a observat ca pe penis avea doua umflaturi. Dupa aceea a ridicat-o pe partea vatamata, i-a dat chilotii jos si a intretinut un raport sexual normal neconsimtit si neprotejat. Conform raportului de constatare medico-legala nr. ---- persoana vatamata prezinta leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire cu corp dur si cadere, leziuni care nu au pus in primejdie viata acesteia si pentru care au fost necesare 55-60 de zile de ingrijiri medicale, iar pe frontiul vaginal s-au pus in evidenta prezenta spermatozoizilor la examinarea din data de ---.
Dupa finalizarea actului sexual, partea vatamata a aratat ca inculpatul i-a spus ca ii pare rau, a cautat in geanta ei, de unde a luat cartea de identitate spunandu-i ca acum stie unde locuiesc si sa nu anunt politia … ca oamenii intra in puscarie dar mai si ies de acolo si se va razbuna. Dupa aceea, la solicitarea partii vatamate care a declarat ca se temea de ceva si mai grav si gandindu-se ca poate fi atacata pe la spate i-a cerut agresorului sa o insoteasca pana la iesirea din cimitir. Agresorul a condus victima pana pe strada G, in apropierea FA spunandu-i sa nu vorbeasca cu nimeni. Dupa ce agresorul s-a indepartat, persoana vatamata a urcat intr-un mijloc de transport in comun si a anuntat telefonic pe episcopul FC, care la randul sau l-a anuntat telefonic pe martorul TDB si impreuna au gasit-o pe persoana vatamata in fata magazinului K de pe str. ---- intr-o stare foarte proasta … nu putea sta in picioare … avand o umflatura in zona ochiului stang … ii curgea sange de la mana dreapta in zona degetelor si nu era coerenta in exprimare. De aici persoana vatamata a fost condusa la UPU pentru acordarea ingrijirilor medicale.
Persoana vatamata a dat detalii cu privire la persoana de sex masculin care a agresat-o sexual si fizic, respectiv ca are varsta de --- de ani, 1,55-1,60 m inaltime, brunet, tuns scurt, inceput de calvitie frontala, ii lipseste un dinte din partea superioara stanga si are un tatuaj pe umarul drept.
In urma descrierii, la data de ---, organele judiciare s-au deplasat la locuinta inculpatului CM si a fost invitat la sediul politiei, iar pe drum inculpatul a recunoscut in dupa amiaza zilei de ---- s-a aflat in cimitirul din cartierul M unde a intalnit o persoana de sex feminin pe nume M care a fost de acord sa intretina cu el un raport sexual normal si pe care a lovit-o, dar nu ca sa o constranga, ci in cauza unei stari de nervozitate cauzata de catre persoana vatamata dupa finalizarea actului sexual.
In fata judecatorului de drepturi si libertati si ulterior, in fata judecatorului de camera preliminara, inculpatul a recunoscut savarsirea faptei, respectiv ca a urmarit-o pe partea vatamata asupra careia a exercitat violente, dupa care a intretinut un act sexual oral si un raport sexual, neprotejate si fara consimtamantul partii vatamate.
Inculpatul CM a suferit mai multe condamnari printre care si la pedeapsa de 7 ani si 1 luna prin sentinta penala nr. ---- pronuntata de Judecatoria G definitiva prin nerecurare la data de 4 mai 2010, printre altele pentru savarsirea unei infractiuni de talharie, fiind liberat conditionat din executarea pedepsei la data de 20 februarie 2013 cu un rest de 893 de zile de inchisoare.
Faptele inculpatului CM, care, in cursul liberarii conditionate din executarea pedepsei de 7 ani si 1 luna prin sentinta penala nr. ---- pronuntata de Judecatoria G definitiva prin nerecurare, la data de ---, in jurul orelor 17:00, prin constrangere fizica manifestata prin lovituri repetate cu pumnii si picioarele in zona capului si apoi a trupului, loviri in urma carora persoana vatamata a suferit leziuni pentru vindecarea carora au fost necesare 55-60 de zile de ingrijiri medicale, a intretinut un act sexual oral si un raport sexual normal cu numita CCM, in timp ce aceasta se afla in incinta cimitirului aflat in cartierul M din mun. C-N, intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de viol prev. de art. 218 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 41 alin. 1 C.pen.
Inculpatul a premeditat savarsirea faptelor, a urmarit persoana vatamata si profitand de neatentia acesteia, prin spate, i-a aplicat o lovitura in zona capului punand-o intr-o stare de semi-costienta, dupa care a condus-o intr-un loc de unde nu puteau fi vazuti de catre persoanele aflate in incinta cimitirului. In acel loc au stat mai multe ore, persoana vatamata declarand ca inculpatul i-a spus ca o va tine pana dupa ora 20.00, creand convingerea ulterioara a persoanei vatamate ca inculpatul a asteptat plecarea persoanelor din cimitir. Urmare a unui gest facut de catre persoana vatamata de a se apropia de alte persoane pentru a cere ajutor, inculpatul s-a enervat si i-a aplicat persoanei vatamate mai multe lovituri cu pumnii si picioarele cu intensitate ridicata, infrangand astfel orice forma de rezistenta a acesteia.
La individualizarea pedepsei Instanta va tine seama de prev. art. 74 din N.C.pen. cu aplicarea art. 396 al. 10 din N.C.p.p., va lua in considerare limitele de pedeapsa prevazute pentru infractiunea savarsita de catre inculpat, dupa aplicarea regulii prev. de art. 79 al. 3 din N.C.pen., limitele pedepsei fiind de 3 la 10 ani inchisoare si gradul ridicat al pericolului social al faptelor relevat de modul de concepere si punere in opera a planului infractional relevate mai sus, si de agresivitatea disproportionata fata de scopul urmarit, probe in conditiile art. 63 al. 1 din C.p.p.
Luarea unei rezolutii infractionale foarte repede, siguranta cu care a actionat si cinismul cu care a supus-o pe partea vatamata la un raport sexual si un act sexual oral, dupa care a luat datele de identificare a partii vatamate pentru a impiedica denuntarea faptelor si i-a mentinut starea de temere conducand-o pana intr-un loc unde putea lua contact cu alte persoane.
In acest context retinem ca gravitatea exceptionala a faptelor, iar in conditiile unor condamnari anterioare pronuntate urmare a savarsirii unor infractiuni cu violenta, inculpatul releva un potential criminogen foarte ridicat. Inculpatul a solicitat aplicarea unei pedepse cat mai usoare, vand in vedere ca se afla sub influenta bauturilor alcoolice si avand in vedere situatia sa familiala, respectiv ca impreuna cu concubina sa are un copil nascut de curand. Cu privire consumul de alcool, instanta retine ca inculpatul a stat impreuna cu persoana vatamata aproximativ 2,5 – 3 ore, timp in care a consumat o bere de 0,5 litri si inca de la inceput nu i s-a parut persoanei vatamate ca inculpatul ar fi in stare de ebrietate. Cu privire la situatia familiala, instanta intelege nevoia inculpatului de a veghea la cresterea copilului minor, insa gravitatea infractiunii asa cum a fost relevata mai sus, sporita de reiterarea comportamentului agresiv, nu justifica orientarea instantei spre limitele inferioare ale pedepsei.
In baza art. 218 al. 1 din C.pen. rap. la art. 396 al. 2 din N.C.p.p. cu aplicarea art. 41 al. 1, art. 43 al. 5 si art. 79 al. 3 din C.pen. si art. 396 al. 10 din C.p.p. vom condamna pe inculpatul CM la pedeapsa de 6 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de viol.
Constatam starea de recidiva postcondamnatorie raportat la pedeapsa de 7 ani si 1 luna aplicata inculpatului prin sentinta penala nr. ---- pronuntta de Judecatoria G definitiva prin nerecurare la data de 4 mai 2010, precum si starea de recidiva postexecutorie raportat la pedeapsa de 1 an si 6 luni inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. ---- pronuntata de Tribunalul C definitiva prin decizia penala nr. ---- pronuntata de Curtea de Apel C.
In baza art. 104 al. 2 din C.pen. vom revoca liberarea conditionata din pedeapsa de 7 ani si 1 luna aplicata inculpatului prin sentinta penala nr. ---- pronuntata de Judecatoria G definitiva prin nerecurare la data de 4 mai 2010 si vom dispune executarea restului de pedeapsa de 893 de zile de inchisoare.
In baza art. 43 al. 1 din C.pen. pedeapsa de 6 ani inchisoare se adauga restului de pedeapsa de 893 de zile de inchisoare, urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa de 8 ani 5 luni si 13 zile inchisoare, avand in vedere si disp. art. 186 in C.pen.
Luand in considerare natura si gravitatea infractiunii in baza art. 218 al. 1 din C.pen. rap. la art. 66 al. 1 lit. a, b, d, n si o, 2 si 3 din C.pen. interzice inculpatului dreptul de a fi ales in cadrul autoritatilor publice sau in orice alte functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a alege, intrucat condamnarea conduce la o stare de nedemnitate pentru exercitarea acestor drepturi, dreptul de a comunica cu victima CCM sau cu membri de familie a acesteia si dreptul de a se apropia de aceste persoane, precum dreptul de a se apropia de locuinta victimei, avand in vedere atat traumele suferite de catre persoana vatamata, cat si amenintarea explicita a inculpatului dupa consumarea actului sexual si a raportului sexual. Toate drepturile vor fi interzise pe o perioada de 3 ani care va curge in conditiile art. 68 al. 1 lit. c din C.pen.
Pentru ratiuni identice, in baza art. 65 al. 1 din C.pen. rap. la art. 66 al. 1 lit. a, b, d, n si o, 2 si 3 din C.pen. interzice inculpatului dreptul de a fi ales in cadrul autoritatilor publice sau in orice alte functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a allege, dreptul de a comunica cu victima CCM cu domiciliul in ----, jud. C sau cu membri de familie a acesteia si dreptul de a se apropia de aceste persoane, precum dreptul de a se apropia de locuinta victimei, pedeapsa ce se va executa in conditiile art. 65 al. 3 din C.pen.
Cu privire la masura arestarii preventive retinem ca starea de pericol pentru ordinea publica, spre deosebire de pericolul social concret al faptei respective, presupune o rezonanta a acelei fapte, o afectare a echilibrului social firesc, o stare de indignare, de dezaprobare publica, o anumita stare de insecuritate sociala iar fapta pentru care este cercetat inculpatul intruneste toate elementele mentionate.
In contextul evaluarii probelor de mai sus retinem ca gravitatea exceptionala a faptelor, iar in conditiile unor condamnari anterioare, pentru savarsirea unor infractiuni de violenta, inculpatul releva un potential criminogen foarte ridicat, libertatea sa daunand grav libertatii celorlalti.
Pe de alta parte lasarea in libertate a inculpatului, in acest moment procesual ar reprezenta si o evidenta incurajare a savarsirii unor fapte similare atat de catre acestia, avand in vedere ca nu au constientizat gravitatea faptelor, cat si de catre persoane care au aceasta tendinta, vazand lipsa de fermitate a justitiei fata de cei banuiti ca autori ai unor astfel de fapte. Iar lipsa de reactie a organelor judiciare, similara tolerarii unor fenomene antisociale, este de natura a stirbi autoritatea organelor judiciare si de a atrage, mai ales la nivelul perceptiei comunitati, un sentiment de insecuritate.
In baza art. 399 al. 1 din C.p.p. mentine masura arestarii preventive a inculpatului CM, considerand ca este singura masura procesuala necesara si suficienta pentru atingerea scopului prev. de art. 202 din C.p.p.
In baza art. 72 al. 1 din C.pen. vom deduce perioada retinerii si arestarii preventive incepand cu data de --- la zi.
Constatam ca faptele ilicite savarsite de catre inculpati cu intentie directa au produs un prejudiciu moral direct si nemijlocit in patrimoniul partii vatamate, raportat la natura faptei si la modul de savarsire a acesteia, la suferintele fizice si psihice produse partii vatamate si la sentimentele de insecuritate si umilire provocate. Gravitatea leziunilor suferite de catre persoana vatamata si inscrisurile de la dosar justifica pe deplin cuantumul daunelor materiale solicitate. In baza art. 397 al. 1 din C.p.p. rap. la art. 19 al. 1 din C.p.p. cu aplicarea art. 1357 C.civ. vom admite in parte actiunea civila formulata de catre CCM si vom obliga pe inculpatul CM sa plateasca partii civile suma de 600 de lei, reprezentand daune materiale, precum si suma de 8.000 de euro, echivalent in lei la data platii, reprezentand daune morale.
In baza art. 274 al. 1 din C.p.p. vom obliga inculpatul la plata cheltuielilor de judecata avansate de stat, iar in baza art. 272 al. 1 din C.p.p. onorariile avocatilor desemnati din oficiu vor fi avansate din FMJ.

PENTRU ACESTE MOTIVE
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE

In baza art. 218 al. 1 din C.pen. rap. la art. 396 al. 2 din N.C.p.p. cu aplicarea art. 41 al. 1, art. 43 al. 5 si art. 79 al. 3 din C.pen. si art. 396 al. 10 din C.p.p. condamna pe inculpatul CM - fiul lui ----- domiciliat in -----, jud. C, posesor al C.I. ----, CNP ----, recidivist la pedeapsa de 6 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de viol.
Constata starea de recidiva postcondamnatorie raportat la pedeapsa de 7 ani si 1 luna aplicata inculpatului prin sentinta penala nr. ---- pronuntta de Judecatoria G definitiva prin nerecurare la data de 4 mai 2010, precum si starea de recidiva postexecutorie raportat la pedeapsa de 1 an si 6 luni inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. ----pronuntata de Tribunalul C definitiva prin decizia penala nr. ---- pronuntata de Curtea de Apel C.
In baza art. 104 al. 2 din C.pen. revoca liberarea conditionata din pedeapsa de 7 ani si 1 luna aplicata inculpatului prin sentinta penala nr. ---- pronuntta de Judecatoria G definitiva prin nerecurare la data de 4 mai 2010 si dispune executarea restului de pedeapsa de 893 de zile de inchisoare.
In baza art. 43 al. 1 din C.pen. pedeapsa de 6 ani inchisoare se adauga restului de pedeapsa de 893 de zile de inchisoare, urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa de 8 ani 5 luni si 13 zile inchisoare.
In baza art. 218 al. 1 din C.pen. rap. la art. 66 al. 1 lit. a, b, d, n si o, 2 si 3 din C.pen. interzice inculpatului dreptul de a fi ales in cadrul autoritatilor publice sau in orice alte functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a allege, dreptul de a comunica cu victima CCM cu domiciliul in ----, jud. C sau cu membri de familie a acesteia si dreptul de a se apropia de aceste persoane, precum dreptul de a se apropia de locuinta victimei, pe o perioada de 3 ani care va curge in conditiile art. 68 al. 1 lit. c din C.pen.
In baza art. 65 al. 1 din C.pen. rap. la art. 66 al. 1 lit. a, b, d, n si o, 2 si 3 din C.pen. interzice inculpatului dreptul de a fi ales in cadrul autoritatilor publice sau in orice alte functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a allege, dreptul de a comunica cu victima CCM cu domiciliul in ----, jud. C sau cu membri de familie a acesteia si dreptul de a se apropia de aceste persoane, precum dreptul de a se apropia de locuinta victimei, pedeapa ce se va executa in conditiile art. 65 al. 3 din C.pen.
In baza art. 399 al. 1 din C.p.p. mentine masura arestarii preventive a inculpatului CM.
In baza art. 72 al. 1 din C.pen. deduce perioada retinerii si arestarii preventive incepand cu data de --- la zi.
In baza art. 397 al. 1 din C.p.p. rap. la art. 19 al. 1 din C.p.p. cu aplicarea art. 1357 C.civ. admite in parte actiunea civila formulata de catre CCM cu domiciliul in ----, jud. C si obliga pe inculpatul CM sa plateasca partii civile suma de 600 de lei, reprezentand daune materiale, precum si suma de 8.000 de euro, echivalent in lei la data platii, reprezentand daune morale.
In baza art. 274 al. 1 din C.p.p. obliga inculpatul la plata sumei de 500 lei reprezentand cheltuieli de judecata avansate de stat.
In baza art. 272 al. 1 din C.p.p. onorariile avocatilor desemnati din oficiu, d-nul SN de 200 lei si d-nul DMA de 200 de lei vor fi avansate din fonsurile Ministerului Justitiei.
Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare.
Pronuntata in sedinta publica azi, ----.

Judecator Grefier


Sursa foto: oradecluj.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cimitirul zorilor magistratii judecatoriei marian ceteras atacata
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1303 (s) | 23 queries | Mysql time :0.065146 (s)