Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, în colaborare cu Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ambasada Olandei în România, invită publicul interesat, și în acest an, la cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global – World Press Photo, ediția 2019.

Deschiderea oficială a expoziției va avea loc marți, 2 iulie 2019, ora 18.00, la sediul Muzeului de Artă Cluj-Napoca (Palatul Bánffy, P-ța Unirii nr. 30), vernisajul urmând să fie onorat de prezența unor distinși invitați: Stella Ronner Grubacic, ambasadoarea Olandei la București, Jerzy Brinkhof, curator World Press Photo și Cristian Movilă, președinte al Fundației Eidos. Expoziția va rămâne deschisă publicului spre vizitare până în data de 21 iulie 2019, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10.00-17.00.

Evenimentul din Cluj-Napoca este organizat de Fundația Eidos și face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, itinerată în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție. Expoziția a fost itinerată în București, Timișoara și Cluj-Napoca cu ajutorul TNT Express România.

Credem că libertatea presei este extrem de importantă și o asemenea selecție mondială de fotografii de presă ar trebui expusă în cât mai multe orașe din România”, a declarat Cristian Movilă, fondator Eidos Foundation, reprezentant World Press Photo în România.

World Press Photo 2019 în cifre

Sunt 140 de fotografii câștigătoare – selecția a fost făcută dintr-un total de 78.801 de imagini realizate de 4.738 de fotografi din 129 de ţări.

Pentru actualizări permanente, cei interesați sunt invitați să urmărească pagina de facebook a evenimentului, AICI.

coral