News Flash:

Expozitia "Peisajul geofizic al asezarii de la SAMUM si al frontierei romane a provinciei Dacia", la MNIT Cluj

11 Noiembrie 2013
1217 Vizualizari | 0 Comentarii
Muzeul National de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca va invita miercuri, 13 noiembrie, orele 11.00, la vernisajul expozitiei temporare Peisajul geofizic al asezarii de la SAMUM si al frontierei romane a provinciei Dacia.

Expozitia doreste sa aduca in atentia specialistilor si a publicului larg o arie istorico-geografica deosebit de importanta: castrul roman cu vicus-ul fortificatiei militare aflate pe teritoriul actualei localitati Caseiu din jud. Cluj, precum si zona aferenta din limes-ul de nord al Daciei, care este propus pentru a fi inclus pe Lista Monumentelor UNESCO.

Pentru cunoasterea in detaliu a patrimoniului cultural amintit, cu o vechime de aproximativ 2000 de ani, sunt necesare multiple cercetari interdisciplinare care implica cunostinte din mai multe domenii ale stiintei si tehnicii. Prezentarea rezultatelor acestor cercetari reprezinta subiectul acestei manifestari expozitionale. Efectuarea cercetarilor mentionate si prezentarea lor publica au fost realizate in cadrul unui proiect cultural finantat de catre Administratia Fondului Cultural National.

Expozitia va fi deschisa pana in data de 20 noiembrie a.c., in sala de expozitii temporare din cladirea MNIT de pe str. Constantin Daicoviciu, nr. 2.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

samum dacia expozitia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1050 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024125 (s)