News Flash:

Expozitie inedita de pictura incepand de astazi, in Gara Mica din Cluj. Cei mai talentati tineri artisti plastici isi vor expune lucrarile timp de o saptamana FOTO

23 Octombrie 2015
1606 Vizualizari | 1 Comentarii
Astazi, 23 octombrie, de la ora 19,00, va avea loc vernisajul expozitiei de arta berlininclujinberlin.

Timp de o saptamana, 29 de artisti clujeni si straini isi expun lucrarile in neconventionalul spatiu oferit de Gara Mica din Cluj-Napoca.

Artistii prezenti in expozitie sunt Cristian Bogdan Bara, Minor Alexander, Erik Andersen, Maria Balea, Sasha Bandi, Charles J. de Bisthoven, Sascha Boldt, Stefan I. Botis, Maxim Brandt, Flaviu Cacoveanu, Adam Cmiel, George Cringasu, Hajnal Csibi, Erjon Çuli, Norbert Filep, Kyle Fitzpatrick, Szilard Gaspar, Lukas Glinkowski, Pavel Grosu, Raisa Hagiu, Mihaela Hudrea, Mihai Nutu, Miriam Lenk, Simon Metzger, Flaviu Rogojan, Ann Schomburg, Hagen Schümann, Maria Sicoie, Alexander Skorobogatov.

Expozitia berlininclujinberlin isi propune sa traseze conexiuni si schimburi culturale tranzitorii intre practici si perspective artistice diverse.

Cu o arhitectura caracteristica anilor '70, cladirea Garii Mici din Cluj-Napoca a reprezentat, pana nu de mult, un loc de intalnire al calatorilor pe distante scurte. Timp de o saptamana, cladirea in care a functionat Gara Mica va primi o noua dinamica devenind centru de arta si un punct de intersectie intre tineri artisti care lucreaza in Berlin si Cluj.

Proiectul a fost initiat de Stefan Ioan Botis si Minor Alexander, iar expozitia este organizata in colaborare cu AiciAcolo Pop Up Gallery, si face parte din proiectul Com'On Cluj-Napoca. Stefan Botis si Minor Alexander au mai lucrat impreuna la organizarea unei alte expozitii in Berlin, dar intr-un alt format. Proiectul este realizat in parteneriat cu SC CFR SA si cu sprijinul Primariei si al Consiliului Local Cluj-Napoca, sub egida si pentru sustinerea candidaturii orasului Cluj-Napoca la titlul de Capitala Culturala Europeana 2021

Expozitia internationala prezinta lucrari a 11 artisti din Berlin si 18 din Cluj-Napoca. Toti sunt tineri artisti. Cei din Cluj, in marea lor majoritate, sunt absolventi ai Universitatii de Arta si Design, dar nu numai, cum ar fi cazul tinarului artist clujean Cristian Bogdan Bara, student al Universitatii ‚‚Babes-Bolyai'', Facultatea de Litere, sectia japoneza-coreeana. Cei din Berlin sunt un mix international, dar si intre artistii din Cluj exista artisti care nu sunt romani, insa lucreaza si locuiesc aici, cum ar fi Erjon Culi, sau Charles de Bisthoven. In expozitie, lucrarile sunt amestecate, cele ale artistilor romani cu cele ale artistilor germani, instalate dupa criterii ce tin mai degraba de estetica si de continutul lucrarilor.

Artistii invitati in expozitie sunt, in mare parte, artisti tineri si foarte tineri care prin acest tip de eveniment pot fi facuti vizibili atat unui public larg, cat si celui specializat.

AiciAcolo Pop Up Gallery, este un proiect de initiat de Flaviu Rogojan impreuna cu Hajnal Csibi, artista, si Edith Lazar, doctorand in filosofie si critic de arta. Scopul proiectului este de a gasi spatii nefolosite ori neconventionale din Cluj-Napoca si de a le reactiva prin organizarea de evenimente culturale. Expozitiile au scopul de a sustine tinerii artisti.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Expozitie_1
cluj-napoca artistii expozitia minor alexander
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

radu  | #16994
Cautam colaboratori pentru publicare anunturi
Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi, in functie de abilitati
Cerinte: - necesar calculator
- conexiune internet
- rabdare
- cunostinte minime PC
- seriozitate
- perseverenta
- atentie la detalii
Nu este necesara experienta.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Program part-time.
Important ! Lasati mesajul cu textul " INFO " doar pe e-mail !
Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.
Oferim si solicitam seriozitate!
In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati!
Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24 de ore.
Pentru informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa:
pustiu.raduu@yahoo.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1491 (s) | 23 queries | Mysql time :0.044390 (s)