News Flash:

Falimentul sparge fabrica de sticla din Turda

1 Martie 2014
4424 Vizualizari | 0 Comentarii
Cea mai mare fabrica de sticla din Romania este in faliment din cauza datoriilor.

Cei peste 300 de muncitori angajati la Fabrica „Sticla” Turda vor ramane fara loc de munca daca autoritatile nu vor gasi o solutie. Fabrica „Sticla” Turda duce in spate o serie de datorii istorice care au dus-o in faliment desi acum are numeroase contracte cu companii straine din Europa si Statele Unite ale Americii. Din cele 12 hectare si 36 de cladiri pe care le are in administrare, numai o singura cladire este functionala. Cheltuielile pentru intretinerea si paza spatiilor aflate in paragina consuma toti banii societatii.

Traian Rusan, directorul Fabricii „Sticla” Turda, a declarat: „Momentan, situatia este destul de dificila pentru ca, in luna aprilie, avem un termen de plata a unor datorii istorice. Planul de reorganizare s-a incheiat. Sa ne gandim ca din cele 12 hectare de cat dispune fabrica folosim doar unul, ca din cele 36 de cladiri folosim doar una, dar, cu toate acestea, consumul energetic este enorm.”

Citeste si: Cea mai veche fabrica de papusi intra in faliment

Autoritatile judetene cauta in acest moment solutii pentru a salva fabrica. Exista posibilitatea ca imobilele neutilizate sa revina institutiilor statului prin darea in plata, o modalitate prin care proprietatile ajung in posesia statului in contul datoriei: „Noi am facut nenumarate demersuri la Ministerul Economiei, la Ministerul Turismului, la Ministerul de Finante, inclusiv la primul ministru, si surpriza noastra, una extraordinara, a fost ca, in urma cu o saptamana, am primit raspuns de la primul ministru, de la cancelaria acestuia, prin care isi arata disponibilitatea de a face orice ca sa salvam fabrica, acest brand al orasului Turda”, a declarat Gheorghe Vuscan, prefectul judetului Cluj.

„O parte din aceste imobile pot fi date in plata institutiilor statului, pe de o parte, pentru a se valorifica aceste imobile si a scadea datoria, iar pe de alta parte vorbim de aproape zece hectare in care s-ar putea organiza un parc industrial cu ajutorul Consiliului Judetean Cluj”, a declarat Alexandru Cordos, senator PSD.

O alta solutie ar fi infiintarea unui muzeu al sticlei si unul al apei, proiect integrat intr-un plan de dezvoltare al turismului in municipiul Turda.
In luna aprilie a acestui an datoriile societatii vor ajunge la scadenta. Atunci se va decide soarta celor peste 300 de muncitori ai fabricii. Reprezentantii societatii spera, totusi, la o prelungire a acestui termen.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

faliment traian rusan gheorghe vuscan alexandru cordos senator psd
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1051 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014062 (s)