Familia polițistului omorât în misiune în județul Timiș va primi 20.000 de euro despăgubire. Bani ce vor fi plătiți de Ministerul de Interne.

Sindicaliștii din Poliție susțin că suma este mult prea mică, ținând cont că numărul atacurilor asupra agenților a crescut de la un an la altul.

  „MAI se va deconta față de familie și a achitat o despăgubire de doar 20.000 de euro pentru viața polițistului, asta în timp ce viața unui urs brun braconat costa 40.000 de euro. Cam asta este valoarea polițistului român în România”, a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol, pentru digi24.

Sumele destinate despăgubirii familiilor polițiștilor uciși în misiuni se acordă în baza unei hotărâri de Guvern, emise în urmă cu 10 ani.

„Trebuie ca în momentul în care polițistul își riscă viața, să știe că în spatele lui stă un minister care îl apară și o legislație de care va putea beneficia în situația unei astfel de tragedii. Mai mult ca sigur familia nu va putea accesa sub nicio formă o sumă mai mare din partea MAI, nici în instanţă, nici pe baza actelor normative în vigoare”, a menționat Andreica.

Potrivit digi24, copiii poliţistului vor putea să ajungă în şcolile militare fără examen şi soţia lui va putea fi încadrată în structurile MAI.

Cristian Amariei avea 43 de ani, era căsătorit şi avea 2 copii.

Polițistul Cristian Amariei, de 43 de ani, a fost ucis în misiune duminică, în localitatea Izvin din județul Timiș. Polițistul se afla în urmărirea suspectului la un filtru. Individul căutat a intrat într-o casă din localitatea Izvin, iar polițistul a intrat prin spatele casei, moment în care a fost împușcat de suspect, în zona pieptului și a gâtului.  A primit îngrijiri medicale la fața locului, dar a decedat în scurt timp.

Suspectul nu a fost prins, iar pentru prinderea lui au fost mobilizați sute de polițiști, câine de urmă și un elicopter MAI.

coral