News Flash:

Fara servicii stomatologice gratuite in aceasta luna

9 Aprilie 2013
1005 Vizualizari | 0 Comentarii
Toti pacientii vor plati din aceasta luna asistenta stomatologica. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a sistat alocarea fondurilor in acest sens, astfel incat medicii dentisti nu vor mai putea acorda consultatii gratuite categoriilor defavorizate si copiilor.

Normele la contractul cadru privind acordarea asistentei medicale pentru 2013-2014 prevad ca pachetul de servicii medicale de baza de medicina dentara preventive si tratamentele de medicina dentara vor fi acordate cu decontarea totala de catre CNAS pentru copii cu varste pana in 18 ani si pentru beneficiarii legilor speciale. Printre serviciile care ar trebui decontate de CNAS sunt: consultatiile, tratamentul cariei simple, tratamentul afectiunilor pulpare la dinti, extractiile, montarea protezelor acrilice si revizia acestora.

Medicii dentisti sustin ca Romania este tara cu cele mai multe persoane cu carii dentare si in care alocatiile de la buget pentru stomatologi sunt cele mai scazute, respectiv 0,4 la suta din bugetul Sanatatii. In luna martie bugetul alocat a scazut la 30 la suta, pentru ca in aprilie sa devina zero. In unele judete, plafonul alocat stomatologilor este de 1.000 sau 1.200 de lei, in timp ce alte judete primesc 200 de lei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

stomatologica tratamentele cnas medicii dentisti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.021835 (s)