News Flash:

Fasolea verde, izvorul SANATATII tale

18 Martie 2014
1453 Vizualizari | 0 Comentarii
Aceste mici fructe necoapte de fasole sunt bogate in proteine, carbohidrati si vitamine si sunt folosite inca din antichitate in tratamentul diabetului si altor afectiuni, scrie csid.ro.

Iata o lista cu substantele nutritive din fasolea verde si actiunea lor benefica asupra organismului:

Vitamina K – ajuta la regenerarea celulelor si grabeste procesul de vindecare a ranilor, previne sangerarea abundenta si favorizeaza absorbtia calciului, ajutand astfel la intarirea si densificarea sistemului osos.

Vitamina C – are proprietati anticancerigene gratie antioxidantilor care previn deteriorarea si dezvoltarea anormala a ADN-ului.

Citeste si: Cum tratezi naturist DIABETUL

Vitamina A – este un puternic antioxidant care regleaza nivelul de colesterol in organism, previne bolile cardiace si aparitia cancerului. De asemenea, vitamina A intarzie procesul natural de imbatranire celulara, caracterizat prin aparitia ridurilor, a pielii terne, uscate, lipsite de stralucire si prin accentuarea cearcanelor.

Manganul – atenueaza simptomele osteoporozei si favorizeaza absorbtia de alte substante nutritive necesare organimului.

Fibrele – extrem de benefice pentru persoanele care sufera de sindromul de colon iritabil, celor care prezinta fluctuatii de glicemie si celor care doresc sa slabeasca. Este un aliment excelent impotriva constipatiei.

Citeste si: Metode simple de a-ti proteja ficatul

Siliconul – sprijina buna functionare a sistemului osos si imbunatateste elasticitatea tesuturilor conectoare.

Fierul – necesar pentru femeile aflate la menstruatie, dar si pentru gravide, pentru dezvoltarea armonioasa a inimii fatului si prevenirea astmului.

Pastaile de fasole prezinta efecte diuretice moderate, stimuland astfel eliminarea toxinelor, iar unele studii sugereaza ca praful de fasole verde aplicat pe portiunile de piele cu eczeme ajuta la ameliorarea pruritului (mancarimii) si a uscaciunii.

Citeste si: Alimente care pot provoca depresia

Insa, unul dintre cele mai importante avantaje ale consumului de fasole pastai consta inprevenirea bolilor cardiovasculare, principala cauza de mortalitate in lume la momentul actual.

Antioxidantii din aceste legume protejeaza inima si organele vitale de stresul oxidativ, controleaza nivelul de grasimi din sange, regleaza tensiunea arteriala si previne bolile coronariene cauzate de nivelul crescut de colesterol.

Persoanele cu afectiuni renale si biliare nu sunt sfatuite sa consume fasole verdedeoarece contine oxalati, substante care pot impiedica absorbtia calciului, se pot acumula in fluidele corporale, se pot cristaliza si pot duce la complicatii.

proteine carbohidrati vitamine vitamina k vitamina c vitamina a fierul
Distribuie:  
Incarc...

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018381 (s)

loading...