ADN-ul Luizei Melencu nu a fost identificat in ramasitele umane ingropate de Gheorghe Dinca, in liziera de Caracal, arata concluzia preliminara a specialistilor de la FBI. Potrivit unor surse din ancheta, analiza specializata efectuata peste ocean indica faptul ca oasele nu ii apartin tinerei de 19 ani, asa cum sustinea Dinca.

Potrivit rezultatelor preliminare ale specialistilor FBI, oasele din lizera nu ii apartin Luizei Melencu, asa cum Gheorghe Dinca a sustinut de la bun inceput. La vremea respectiva, „criminalul din Caracal” le-a povestit anchetatorilor ca a ucis-o pe Luiza, ca i-a pus ramasitele intr-un sac si ca apoi le-a ingropat in padure.

Gheorghe Dinca i-a condus pe anchetatori la ramasite

Pe 5 august 2019, expertii DIICOT si criminalistii au mers in padurea de la marginea orasului, acolo unde, la indicatiile lui Gheorghe Dinca, au recuperat un sac in care se aflau mai mult ramasite umane.

A sustinut ca era vorba despre Luiza Melencu, insa specialistii de la Bucuresti nu au putut confirma sau infirma acest lucru, din cauza nivelului ridicate de degradare al probelor. Drept urmare, pentru stabilirea unui profil ADN, a fost nevoie de interventia autoritatilor din State.

Astfel, autoritatile romane au apelat la FBI pentru analiza ADN-ului mitocondrial al oaselor, un tip de expertiza foarte amanuntita de care beneficiaza doar Statele Unite ale Americii. Chiar daca de la bun inceput s-a precizat ca nivelul avansat de deteriorare ar putea da batai de cap in privinta stabilirii unui profil ADN, se pare ca s-a putut trage o concluzie.

coral