Fiica preotului Florin Stamate, Teodora, a murit la varsta de 14 ani dupa o lunga lupta pentru supravietuire. Tanara avea cancer osos si se afla sub tratament de mai multa vreme. Parintii fetei au facut apel la milostenia oamenilor in mediul online. Romanii au incercat sa ii ajute cum au putut, insa nu au reusit sa o salveze pe Teodora.

Fiica preotului Florin Stamate a murit de cancer osos

Adolescenta le-a cerut celor dragi ca, daca ar fi sa moara, sa fie imbracata in costum popular romanesc. Parintii tinerei ii respecta aceasta ultima dorinta, dupa cum a scris chiar Florin Stamate pe Facebook. Anuntul mortii a fost facut pe reteaua de socializare, iar internautii au transmis condoleante.

„Teodora, fiica noastra iubita a plecat la Domnul. Dupa un sir lung de suferinte s-a dus acolo unde nu este durere nici intristare nici suspin, ci viata fara de sfarsit. A plecat in ziua in care surioara ei Ilinca implinea exact doua luni”, este o parte a mesajului postat de parintele Stamate pe Facebook.

Va fi inmormantata in costum popular romanesc

„Ne-a rugat sa o imbracam in costum popular romanesc. A dat fiecarui fratior cate un sfat; ne-a intarit pe noi parintii multumindu-ne pentru tot ce am facut pentru ea si cerandu-si iertare de la toti. M-a intrebat cum va putea sa multumeasca vreodata tuturor celor care au ajutat-o si s-au rugat pentru ea…I-am zis ca, facand si ea acelasi lucru pentru toti…”, a mai scris preotul.

„Trupul ei a fost asezat in biserica parohiei Sesuri -Magiresti unde in fiecare zi Luni, Marti si Miercuri vom savarsi slujba Sfintei Liturghii la ora 9 si slujba stalpilor la ora 18. Inmormantarea va avea loc JOI 3 Octombrie la manastirea Paltin -Petru Voda -Neamt”, a mai scris parintele.

coral