News Flash:

Fostul judecator Puscas Mircea si alti doi colegi de la Curtea de Apel Oradea, trimis in judecat pentru fapte de coruptie

13 Noiembrie 2015
1055 Vizualizari | 1 Comentarii
Puscas Mircea
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Oradea au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de Patraus Elvira Mihaela, Puscas Mircea si Munteanu Traian, judecatori din cadrul Curtii de Apel Oradea, la data faptelor, cu privire la savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt.

La data de 23 august 2011, suspectii Patraus Elvira Mihaela, Puscas Mircea si Munteanu Traian, in calitate de  judecatori in cadrul Curtii de Apel Oradea, si-au indeplinit defectuos atributiile de serviciu, distorsionand realitatea si aplicand cu rea-credinta dispozitiile legale incidente, cu ocazia judecarii unei contestatii in anulare formulata de o persoana condamnata anterior.

Persoana respectiva a fost condamnata la data de 17 mai 2011 de catre magistrati din cadrul aceleiasi instante de judecata la executarea pedepsei inchisorii de 8 luni inchisoare, cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, pentru savarsirea infractiunii de ultraj.

Prin indeplinirea defectuoasa si cu rea-credinta a atributiilor de magistrati - judecatori ai Curtii de Apel Oradea, suspectii Patraus Elvira Mihaela, Puscas Mircea si Munteanu Traian au afectat interesele legitime ale partii vatamate, interesul general de infaptuire a justitiei si, implicit, interesele legitime ale Curtii de Apel Oradea.

 Totodata, actionand in aceasta maniera suspectii au afectat grav increderea justitiabililor in aceasta institutie chemata sa aplice legea si sa infaptuiasca actul de justitie, obtinand si un folos necuvenit pentru persoana condamnata, constand in inlaturarea:

- condamnarii definitive a acestuia la pedeapsa de 8 luni inchisoare, cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei,

- dispozitiilor privind obligarea condamnatului la plata de despagubiri civile si de cheltuieli judiciare, in favoarea partii vatamate,

- dispozitiilor privind obligarea condamnatului la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat.  

De asemenea, prin modalitatea in care au actionat, magistratii - judecatori Patraus Elvira Mihaela, Puscas Mircea si Munteanu Traian i-au acordat un ajutor persoanei condamnate, in scopul impiedicarii tragerii la raspundere penala a acestuia si executarii pedepsei inchisorii de 8 luni inchisoare, cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

puscas mircea munteanu traian
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Slavila  | #17517
LOC DE MUNCA la biroul DE ACASA ! Căutăm colaboratori pentru un proiect de mărime naţională si, ulterior, internationala. Nu este necesară experienţa, ci doar un calculator si conexiune la internet. Activitatea este foarte uşoară si constă in PUBLICARE ONLINE DE ANUNTURI o ora pe zi. Venit 100-285 de euro, in primele luni si APOI, IN RAPORT DE REZULTATE, garantat prin contract, plus scrisoare de recomandare dupa 3 luni de activitate si instruire gratuită. Pentru mai multe informaţii trimiteţi un e-mail cu titlul ''INFO'' la adresa: slavila.precup@yahoo.ro
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1345 (s) | 34 queries | Mysql time :0.052811 (s)