Fostul ministru Ilan Laufer este audiat, la ora transmiterii stirii, de catre politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, avand calitatea de suspect in dosarul in care Carmen Adamescu e acuzata de frauda, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei.

Fostul ministru este audiat, joi, de catre Directiei de Investigare a Criminalitatii Economic (DICE), in dosarul lui Carmen Adamescu, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei.

Laufer are calitatea de suspect in dosar, fiind suspectat de complicitate la gestiune frauduloasa si de evaziune fiscala.

Potrivit acelorasi surse, fostul ministru ar fi sprijinit-o pe Carmen Adamescu in administrarea bunurilor Unirea Shopping Center, producand pagube companiei de peste 5.800.000 de euro.

Cei care doreau sa inchirieze spatii in Unirea, ar fi incheiat mai intai contracte subsecvente cu societatile administrate de Ilan Laufer, cu sume mari de bani. Ulterior, acesta i-ar fi ajutat sa inchirieze spatiile in Unirea, la sume mici de bani. Banii astfel obtinuti de Ilan ar fi fost transferati catre patru societati din Cipru si Elvetia, de unde erau ulterior retrasi, prin incheierea cu aceste firme a unor contracte fictive de consultanta, comision si intermediere.

Aceste sume, astfel obtinute, ar fi ajuns la Carmen Adamescu, spun aceleasi surse.

De asemenea, Laufer este cercetat si pentru evaziune fiscala. Acesta, pentru a nu achita taxele si impozitele pe profit pentru o societate pe care o administra, ar fi majorat cheltuielile, prin incheierea si inregistrarea in evidenta contabila a unor contracte fictive de consultanta, cu cele patru firme din Cipru si Elvetia. Cheltuielile fictive se ridica la suma de 22 de milioane de lei.

In dosar mai este cercetata si o functionara de la Unirea Shopping Center.

In acest dosar, Carmen Adamescu este acuzata de delapidare, prejudiciul fiind de peste 40 de milioane de lei. Ea a fost retinuta in dosar si plasata sub control judiciar. De asemenea, a fost dispus si sechestru pe bunuri pana la concurenta prejudiciului.

coral