Marți, 27.08.2019, intervalul orar 14.00 – 22.00, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Huedin au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație, respectarea regulilor de circulație și responsabilizarea participanților la trafic.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 39 de persoane; neregulile constatate au impus aplicarea a 12 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice (pentru depășire neregulamentară, lipsa centurii de siguranță, folosirea telefonul mobil fără dispozitiv hands-free etc.), 2 sancțiuni pentru nerespectarea O.G. 37/2007 privind privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora (neutilizarea unei cartele tahograf  valabile, intervenție abuzivă asupra aparatului tahograf) și alte 2 sancțiuni pentru nerespectarea Legii 61/1991 privind ordinea publică.

S-a dispus imobilizarea a două autocamioane pentru nerespectarea prevederilor O.G. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele si perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.

În cadrul acțiunii, conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, nefiind constatate nereguli pe această linie.

coral