Primarul localității clujene Huedin se laudă cu o nouă investiție și realizare. Este vorba despre un WC public, situat la subsol, în centrul orașului, un WC care a costat nu mai puțin de 120 de mii de euro. Potrivit celor de la Adevărul, investiția a fost dată în folosință la finalul săptămânii trecute, cu ocazia Târgului „Produs de Cluj”. La același eveniment nu s-au sfiit să își facă prezența un grup de politicieni liberali în frunte cu președintele PNL Cluj, Daniel Buda.

În ceea ce privește „prețiosul” grup sanitar, acesta are o suprafață desfășurată de 153 de metri pătrați și vine cu dotări de bază prin care nu se chiar justifică prețul, cam mare, al investiției. Bazinele de apă ale WC-urilor sunt din plastic, sistemul de tragere a apei este manual, nu sunt uscătoare automate, etc., mai notează jurnaliștii publicației Adevărul.

Luat la întrebări în ceea ce privește suma cheltuită pe grupul sanitar, primarul orașului Huedin, liberalul Mircea Moroșan, aruncă vina pe TVA, pe costurilor de proiectare, avize, racorduri de apă.

Nu s-au plătit 540.000 de lei pentru WC. Lucrarea în sine nu e așa de scumpă, circa 300.000 de lei (circa 65.000 de euro), dar pentru că suntem instituție de stat plătim mai mult, am plătit o groază de bani aiurea. Pe lângă investiția efectivă, am plătit circa 30% alte cheltuieli: TVA, avize, proiectare, diriginte de șantier”.

De asemenea „nu aveți voi la Cluj așa ceva” a mai adăugat primarul, probabil deranjat de nedumeririle jurnaliștilor.

coral