Miercuri, 17 aprilie, a avut loc deschiderea oficială a Caravanei Gaudeamus Radio România, a XX-a ediție, în Piața Unirii, Cluj-Napoca.

Radio România, prin echipa Gaudeamus şi Radio România Cluj, vă invită să celebrăm împreună Anul Cărţii în România, la cel mai important şi mai longeviv târg de carte şi educaţie din Transilvania, care se va desfăşura în intervalul 17 – 21 aprilie.

Gaudeamus Cluj-Napoca 2019 aduce în inima Transilvaniei o ofertă generoasă, la înălţimea reputaţiei pe care evenimentul şi-a câştigat-o în cele două decenii de existenţă neîntreruptă, şi a momentului aniversar:

  • mii de titluri, printre care se regăsesc cele mai recente apariţii editoriale din ţară şi de peste hotare, bestseller-urile momentului şi volume consacrate;
  • aproape toate editurile situate în topul companiilor de profil din România, numărul expozanţilor din acest an fiind de peste 80, ceea ce stabileşte un nou record de anvergură al evenimentului;
  • circa 80 de evenimente. şi în acest an, Piaţa Unirii devine locul de întâlnire al celor mai prolifice şi creative minţi din această zonă a ţării: programul de evenimente al ediţiei, dens şi variat, va cuprinde lansări şi prezentări de carte, dezbateri, cu scriitorii şi sesiuni de autografe.
  • serii de autor, pachete, oferte promoţionale şi reduceri, prin care cartea devine mult mai accesibilă;
  • concursuri pentru public: Tombola GAUDEAMUS, cu premii numeroase şi atractive şi Miss Lectura;
  • campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă”, iniţiată şi derulată de Radio România, prin care vizitatorii sunt încurajaţi să ofere volumele care le prisosesc celor care au din ce în ce mai greu acces la ele;
  • proiectul „Invitaţi de nota 10: Olimpicii României”, derulat în toate oraşele care găzduiesc Târgurile Gaudeamus Radio România, care recompensează şi promovează performerii din învăţământul românesc, la nivel internaţional.

Planul standurilor:

Câteva cuvinte de la cititori:

"Sunt aici cu o lista de cărți pe care sper să le găsesc. Am văzut că sunt prețuri destul de avantajoase, deci voi profita!"

"Caut cărți de beletristică, îmi plac foarte mult cărțile din categoria crimă. Sper să-mi completez colecția cărților scrise de Agatha Christie."

"Nu am un buget anume. Am văzut multe oferte tentante – 5 sau 10 lei o carte, până la 70% reducere. Nu pot să mă abțin să nu cumpăr ceva."

"Găsesc foarte multe cărți utile pentru copilul meu. Am cumpărat câteva."

Programul de vizitare este următorul: miercuri – sâmbătă între orele 10.00 şi 20.00 şi duminică între orele 10.00 şi 16.00; accesul este liber, atât pentru pasionaţi, cât şi pentru cei care vor intra doar din curiozitate. 

Elisabeta Ursuly coral