Astăzi, 26 septembrie, s-a dat startul Transilvania Rally 2019, iar ISU Cluj vor fi prezenți pe trasee pentru a răspunde prompt în cazul în care va fi nevoie de ei.

Înainte de toate acestea, pompierii au avut ieri ocazia să se antreneze alături de organizatorii raliului, pentru scenariul în care va fi nevoie de salvatori în timpul probelor de concurs.

Au exersat la rece operațiunile de descarcearare și metodele de acordare a primului ajutor, ținând cont de particularitățile aduse de mașinile pregătite pentru concurs, raforțate cu un schelet sudat din bări din oțel, menite să păstreze spațiul vital pentru piloți în cazul unui impact la viteză ridicată. De asemenea, scaunele speciale, sistemele de stingere a incendiilor integrate în automobil și costumele de protecție ale piloților sunt elemente care necesită o abordare particulară în caul în care piloții sunt răniți.

Pompierii și medicii SMURD au avut ocazia să încerce tot ieri, la rece, câteva scenarii pentru scoaterea unui pilot dintr-un autoturism, îndeosebi acele scenarii în care este necesară tăierea structurii de protecție a automobilului și utilizarea echipamentelor speciale pentru a scoate un pilot rănit din mașină.
 

coral