Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, alături de candidatul PSD la europarlamentare, Cristian Terheș, au făcut o nouă vizită pe șantierele a două loturi din Autostrada Transilvania.

Lotul Iernut – Cheţani, cu o lungime de 18 kilometri, ar putea fi deschis traficului în luna decembrie. 

"Stadiul lucrărilor pe sectorul Iernut – Chețani, cu o lungime de 17,9 km este de peste 64 %. Constructorul și-a asumat termenul de finalizare pentru acest proiect ca fiind decembrie 2019.

Astăzi, am văzut o mobilizare exemplară pe acest sector de drum", a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. 

Stadiul lucrărilor de pe lotul Chețani – Câmpia Turzii este de 22 %, iar mobilizarea este slabă.

"Miercuri va veni la directorul general CNAIR, antreprenorul de pe Chețani-Câmpia Turzii pentru a avea o discuție foarte aplicată. A avansat față de ultima vizită, dar mobilizarea pe care o văd în șantier este nesatisfăcătoare.

Nu voi tolera un astfel de comportament în condițiile în care ministerul este un partener onest în relația cu constructorii. Constructorul să se prezinte cu explicații, altfel reziliem contractul.

Voi verifica în continuare șantierele pentru a mă asigura că se muncește la proiectele de infrastructură din toate regiunile României", a afirmat Cuc. 

Lotul din Autostrada Transilvania dintre Câmpia Turzii (judeţul Cluj) – Cheţani (judeţul Mureş), are o lungime de aproape 16 km şi este executat de asocierea SC Straco Grup SRL – SC Specialist Consulting SRL – SC Total Road SRL, având o valoare de peste 236 de milioane de lei.

coral