News Flash:

Galbenusul de ou, la fel de periculos ca si tigarile?

6 Martie 2015
979 Vizualizari | 0 Comentarii
Un grup de cercetatori de la Universitatea Western Ontario, Canada sunt de parere ca oamenii care consuma galbenus de ou se expun unui risc foarte mare.

Ei sunt de parere ca galbenusul oului provoaca intarirea arterelor, crescand riscul de arteroscleroza, maladie cardiovasculara caracterizataprin depunerea de depozite ateromatoase la nivelul arterelor mijlocii si mari.

Potrivit cercetatorilor, aceste depozite contin colesterol, material lipidic si lipofage, care dezbina structura celulara a arterei si o intaresc. La fel ca si in cazul fumatorilor, efectele acestei boli care este favorizata de  consumul de galbenus de ou sunt crunte la nivelul sistemului circulator, avand in vedere ca arteroscleroza este cauza principala a mortalitatii in tarile vestice.

Pentru a ajunge la concluziile mai sus mentionate, au fost monitorizati 1231 de barbati si femei cu media de varsta de 61 de ani. Cercetatorii au demonstrat astfel ca riscul de arteroscleroza creste semnificativ in cazul  persoanelor care fumeaza sau consuma regulat oua.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

galbenusul oului colesterol material lipidic lipofage oua
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0703 (s) | 23 queries | Mysql time :0.009680 (s)