Echipa de baschet masculin a Universității Cluj, U-BT, a reușit o victorie de senzație, scor 99-74, pe „sferturi” 24-14, 26-24, 25-22, 24-14, contra celor de la Steaua București, într-o partidă disputată în cursul serii de sâmbătă, 18 ianuarie, la Cluj-Napoca.

MVP-ul partidei de pe „BT Arena” a fost Darko Planinic, autor a 23 de puncte, Universitatea încheiand astfel prima fază a sezonului regulat pe primul loc în Grupa A, cu 12 victorii și doar două înfrângeri. Angajarea la meciul cu Steaua a fost făcută de artistul nonconformist Paul Cristian Cordoș. Să mai scriem că „studenții” și-au trecut în cont a șasea victorie consecutivă cu Steaua

Este o victorie pe care o așteptam. Steaua a venit fără câțiva jucători importanți. Nu s-a pus în nici un moment problema învingătoarei. Ne-am făcut treaba, dar sunt momente în care trebuie să ne îmbunătățim jocul. Mă bucur că am dat minute tinerilor, care nu au evoluat așa mult până acum. Le-am spus băieților că trebuie să uităm deja această partidă. Ne vor aștepta meciuri mult mai grele, în special miercuri, la Oradea. Ne pregătim pentru acel joc și încercăm să fim cât mai pregătiți. Vrem să etalăm un baschet la un nivel ridicat acolo. Le mulțumim suporterilor din galerie care au ridicat tensiunea în timpul meciului. Îi așteptăm cu drag la fiecare partidă. Avem nevoie de ei, avem nevoie să ne împingă de la spate, să ridice sala în picioare. Sperăm să vină în număr mare și de acum înainte și să umple peluza din sală”, a declarat Mihai Silvășan pe site-ul oficial al echipei. Pentru Universitatea urmează meciul cu CSM Oradea, din FIBA Europe Cup. Partida va avea loc miercuri, 22 ianuarie, de la ora 19, în deplasare și contează pentru Grupa J a competiției.

Sărbătorim împreună victoria cu Steaua București

U Cluj suntem noi. ⚪⚫

Posted by U-BT Cluj-Napoca on Saturday, January 18, 2020

coral