Desi familia Alexandrei Macesanu spera, in continuare, ca adolescenta este in viata, Gheorghe Dinca a declarat ca a ucis-o pe fata si a povestit, in fata anchetatorilor, ”filmul evenimentelor” tragice care ar fi culminat, spune el, cu incinerarea celei pe care o sechestrase.

Criminalul ar fi surprins-o pe Alexandra cu telefonul in mana, dupa ce aceasta sunase la numarul de urgenta 112 si ceruse, disperata, ajutor. Din ceea ce declara Dinca, nu ar fi premediat uciderea adolescentei. Mai mult, acesta sustine ca a fost tentat, la un moment dat, sa cheme ambulanta pentru a o resuscita pe fata.

“Am intrat in casa si am deschis usa si am observat ca fata se dezlegase de la pat si umbla legata la picioare, avand telefonul in mana”, a declarat Gheorghe Dinca. Din spusele criminalului, a reiesit ca Alexandra Macesanu a cazut langa o masa. Dinca a observat ca fetei ii curgea sange din nas si din ureche dreapta. “Am observat ca misca un picior ca un spasm… m-am panicat si nu m-am gandit sa chem ambulanta”, a declarat ”Monstrul din Caracal”. El a mai declarat ca, ulterior, i-a dat foc Alexandrei intr-un butoi din curte pentru a ascunde urmele.

Dan Antonescu: ”Omul acesta are probleme psihice”

Dan Antonescu, expert criminolog, crede ca Gheorghe Dinca ”s-a dat de gol”. Acesta spune ca Gheorghe Dinca nu a fost un ”lup singuratic” si ca face parte dintr-o retea care se ocupa cu traficul de persoane. Gheoghe Dinca a declarat, in fata anchetatorilor, ca le-a ucis pe Luiza Melencu si Alexandra Macesanu, numai ca indiciile descoperite, pana acum, de specialisti, nu au confirmat – cel putin in cazul Luizei – declaratia lui Dinca. Nici familia Alexandrei nu crede ca probele descoperite pana acum sunt concludente si solicita ca adolescenta sa fie cautata in continuare.

“Il suspicionez ca fiind unealta unor oameni care se ocupa cu traficul de persoane. De ce spun asta: el indeplineste niste conditii foarte greu de gasit la alte persoane. Omul acesta are probleme psihice – are 8 sau 10 internari, e adevarat nu peste niste afectiuni extraordinar de grave. Ma intreb eu medicul care l-a internat si l-a tratat a anuntat cumva Politia ca are sun tratament un bolnav cu probleme psihice si ca acel bolnav are permis de conducere? Nu! Era absolut obligat sa o faca”, a declarat Dan Antonescu, conform romaniatv.ro.

coral