Gheorghe Dinca, criminalul din Caracal, a facut declaratii socante in fata anchetatorilor, insa – dupa cum au observat specialistii – exista foarte multe contradictii in ceea ce priveste desfasurarea evenimentelor, asa cum sunt relatate de el.

Unul dintre cei care cred ca Gheorghe Dinca ”s-a dat de gol” este expertul criminolog Dan Antonescu. Acesta este de parere ca Gheorghe Dinca nu a fost un ”lup singuratic” si ca face parte dintr-o retea care se ocupa cu traficul de persoane. Fireste, o astfel de ipoteza ridica mari semne de intrebare in ceea ce priveste chiar si uciderea Alexandrei Macesanu. Reamintim ca Gheoghe Dinca a declarat, in fata anchetatorilor, ca le-a ucis pe Luiza Melencu si Alexandra Macesanu, numai ca indiciile descoperite, pana acum, de specialisti, nu au confirmat – cel putin in cazul Luizei – declaratia lui Dinca. Nici familia Alexandrei nu crede ca probele descoperite pana acum sunt concludente si cere ca adolescenta sa fie cautata in continuare.

 “Il suspicionez ca fiind unealta unor oameni care se ocupa cu traficul de persoane. De ce spun asta: el indeplineste niste conditii foarte greu de gasit la alte persoane. Omul acesta are probleme psihice – are 8 sau 10 internari, e adevarat nu peste niste afectiuni extraordinar de grave. Ma intreb eu medicul care l-a internat si l-a tratat a anuntat cumva Politia ca are sun tratament un bolnav cu probleme psihice si ca acel bolnav are permis de conducere? Nu! Era absolut obligat sa o faca”, a declarat Dan Antonescu, conform romaniatv.ro.

”Ea trebuia livrata la parametri corespunzatori”

Dan Antonescu considera ca Gheorghe Dinca a fost ”folosit” cineva si, tocmai de aceea, apar foarte multe contradictii in declaratiile sale.

”Cine are la indemana un astfel de om, cu un intelect nu foarte dezvoltat, cu niste fixatii de ordin psihiatric, care poseda permis de conducere. Atunci cand faci taximetrie intr-o zona ca asta foarte mica nu se poate sa nu ai sprijinul cumva, umbrela cuiva tinuta deasupra. Cineva l-a acoperit. De ce te preocupi de asa ceva daca ai de gand sa o omori? E clar ca nu acesta era scopul. Ea trebuia ‘livrata’ la parametri corespunzatori unei retele”, a adaugat Dan Antonescu.

coral