Gheorghe Zamfir a fost victima unei tentative de asasinat, dupa ce a suferit un accident rutier in 2008, fiind acrosat de o masina in zona Garii de Nord. Soferul a parasit locul faptei, iar politistii chemati la fata locului au intarziat mai mult decat o ora.

A doua zi, un barbat s-a prezentat la politie si a povestit ca Zamfir ar fi fost de vina pentru accident (a fugit dupa caini, pe strada) si ca el nu a fugit ci a plecat pentru ca politistii au intarziat.

”Odata, maestra Paula Iacob imi spune ca trebuie sa mergem la IML pentru ca acolo vom avea o expertizare a maestrului Gheorghe Zamfir – sunt convins ca nu se supara pe mine ca-l pomenesc in acest context. Era ”protagonistul” unui atentat. Nu stiu cum se face, dar in ziua aceea am pus mana din intamplare pe telefonul mamei. Am luat telefonul mamei cu mine, am fost ”paralizat” de toate miscarile pe care le puteam face telefonic. Am ajuns undeva, in preajma Garii de Nord, unde locuia domnia sa atunci.

Vreau sa va spun, va asigur, pe cuvantul meu de onoare, pe telefonul respectiv – subliniez, pe telefonul respectiv – mie, personal, mi s-a spus ca daca se mai contina ancheta in cazul respectiv se va ajunge la lucruri foarte, foarte grave. (…) M-am uitat in dreapta si in stanga pentru ca nu era telefonul meu. Trebuia sa localizezi persoana, sa stii ce telefon are la el, tin minte exact locul in care s-a intamplat lucrul acesta.

L-am anuntat (pe Gheorghe Zamfir, n.r.) si mi-a spus: ”V-am spus ca sunt serviciile cutare si cutare”, nu pot sa le spun. I-am spus si am abandonat ancheta. Pentru ca era mai importanta viata maestrului Gheorghe Zamfir decat acest lucru. Maestrul Gheorghe Zamfir traieste”, a povestit Daniel Ionascu la Antena 3.

Un an mai tarziu, Gheorghe Zamfir a declarat ca a fost victima unei tentativa de asasinat. ”Stiu ca sunt urmarit sa fiu ucis la fel ca Grigore Vieru. Sunt in exil, torturat, marginalizat, pedepsit, fara sa-mi dau seama de ce”, a spus Zamfir care a mentionat ca accdientul din 2008 a fost ”mana mafiei”.

coral