Doi vietnamezi au fost surprinși, vineri seara, în timp ce foloseau o praștie și pietre pentru a prinde rațe sălbatice pe Canalul Morii.

 "Potrivit IPJ Cluj, cei doi vietnamezi au 43 de ani, respectiv 44 de ani și locuiesc cu forme legale în România. Cei doi bărbați sunt cercetați în stare de libertate pentru infracțiunea de "Braconaj". Rața a fost predată responsabililor AJVPS Cluj.

Vineri seara, în jurul orei 19.30, un echipaj de la Poliția Locală din Gherla a surprins doi bărbați de naționalitate vietnameză, care trageau cu praștia cu pietre după rațe, pe Canalul Morii, în Gherla. Unul dintre cei doi "vânători" avea asupra lui o pungă, în care era o rață, probabil proaspăt capturată, potrivit Gherlainfo.ro. 

Cei doi bărbați au fost duși la secția de poliție pentru audieri. Pentru a facilita comunicarea cu bărbații aflați la muncă și cazați în oraș, și care nu cunoșteau alte limbi, a fost adus un interpret de la Dej. Fapta celor doi ar putea fi încadrată la braconaj, menționează sursa citată.

coral