News Flash:

GIP: Laura Codruta Kovesi a plagiat capitole intregi. Ce a facut pentru a-si ascunde plagiatul

6 Octombrie 2016
2559 Vizualizari | 0 Comentarii
Laura Codruta Kovesi
Grupul de Investigatii Politice publica noi dovezi privind plagiatul Laurei Codruta Kovesi in teza de doctorat.

Potrivit informatiilor postate pe pagina de Facebook a Grupului de Investigatii Politice, sefa DNA ar fi copiat capitole intregi din anumite lucrari.

Pentru a-si ascunde plagiatul, Kovesi a procedat hoteste: a schimbat unele cuvinte din textul original, scrie GIP.

iThenticate a identificat un procent de 34% plagiat in capitolele 2, 3 si 4 ale tezei de doctorat a lui Kovesi.

In capitolele 2, 3 si 4 ale tezei sale de doctorat, Laura Codruta Kovesi a plagiat masiv cartea „Traficul de fiinte umane. Infractor. Victima. Infractiune" scrisa de o echipa condusa de profesorul Gheorghita Mateut si publicata in anul 2005 la Editura Alternative Sociale din Iasi.

De exemplu, subcapitolul II.3.2.1 al tezei lui Kovesi plagiaza in intregime subcapitolul 4 al Capitolului 1 al lucrarii lui Mateut. Kovesi nu a pus ghilimele, nu a citat, nu a pus vreo nota de subsol. A incercat insa sa-si ascunda furtul prin mici modificari aduse textului original.

In loc de „noua configuratie a Europei" cum apare in textul original, Kovesi a scris „noua dimensiune a Europei"; in loc de „scoate in evidenta pericolul" cum apare in textul original, Kovesi a scris „evidentiaza pericolul"; in loc de „se impune astfel" cum apare in textul original, Kovesi a scris „s-a impus astfel"; in loc de liniutele care apar in textul original, Kovesi a pus sageti.

Saptamana viitoare, dupa ce GIP va publica toate rapoartele iThenticate care demonstreaza plagiatul lui Kovesi, va trimite o reclamatie catre Consiliului General al Comisiei din cadrul Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Video

Distribuie:  
Loading...

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 22 queries | Mysql time :0.026868 (s)