Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a alocat aproximativ 1.000.000 de lei din fondurile proprii pentru proiectele tinerilor cercetători.

 Decizia adoptată luni, 6 aprilie 2020, vizează susținerea unui număr de 20 de granturi din domeniile științelor naturii/exacte, sociale și umaniste/arte, care vor fi derulate de tinerii cercetători ai UBB în următoarele 12 luni.

„Această finanțare are două scopuri. Primul este legat de logica „seeds grants”, prin care vrem să încurajăm tinerii cercetători din UBB să exploreze idei noi, care se vor putea apoi concretiza în aplicații de granturi de mare anvergură și prin care tinerii cercetători din UBB se dezvoltă ca cercetători și lideri de echipe de cercetare. Al doilea scop este de a susține activități de cercetare în derulare, care pot fi afectate de pandemia prin care trecem, speranța fiind că, odată încheiate, aceste cercetări se vor exprima în contribuții științifice de anvergură și/sau în noi aplicații de granturi”, afirmă rectorul Universității Babeș-Bolyai, prof. univ. dr. Daniel David.

UBB a aprobat anterior și un buget pentru susținerea unor rezultate foarte bune ale tinerilor cercetători din UBB în competițiile naționale, dar care, din cauza reducerii bugetului și/sau a neeligibilității pe lista de finanțare, nu vor avea acces la finanțarea națională; scopul acestei finanțări este acela de a contribui la formarea resursei umane proprii și la încurajarea derulării și dezvoltării unor cercetări de calitate.

coral