News Flash:

Greseala pe care o faci cand prepari salata de vinete. Cum se coc corect vinetele pentru o salata pufoasa si dulce

5 Octombrie 2017
590 Vizualizari | 0 Comentarii
salata vinete
Iti place sa iti petreci timpul liber in bucatarie. Gatesti cu drag pentru cei apropiati de cate ori ai ocazia nu iti creste inima de bucurie cat familia iti lauda pretaratele. Daca si tie iti place sa faci salata de vinete, iar copiii si restul membrilor familiei adora acest preparat, trebuie sa stii ca avem cateva trucuri pentru tine care te vor face regina bucatariei. Mai ales ca acest preparat este un aperitiv perfect pentru zilele calduroase de vara!

Salata ta de vinete va fi una extrem de delicioasa, pufoasa si fina! Trebuie doar sa stii ca secretul sta in doua etape importante: cum coci vinetele, si apoi ce trebuie sa faci ca salata sa fie moale si pufoasa.

Iata mai jos care sunt greselile pe care trebuie sa le eviti atunci cand prepari salata de vinete si ce trebuie sa faci pentru o salata de vinete pufoasa si extrem de delicioasa:

Alege vinetele cu grija! Se aleg vinete coapte bine, de culoare aproape neagra. Ideal este ca acestea sa fie de marime mijlocie, pufoase si lucioase
Daca stai la casa si poti sa iti coci vinetele deasupra unui gratar din gradina, este foarte bune. Asta deoarece vinetele coapte la flacara sunt mai gustoase decat cele pe care le-ai coace la o sursa de caldura fara flacara directa. Daca nu ai aceasta posibilitate, vinetele pot fi coapte in tava la cuptor sau pe o tabla subtire, direct pe ochiul aragazului.
Gustul amar al vinetelor poate fi evitat daca le lasi la stors suficient de mult timp. Daca poti sa le pregatesti de seara, cu atat mai bine!
Pentru ca miezul sa ramana cat mai deschis la culoare, vinetele se curata cat timp sunt fierbinti.
Vinetele trebuie batute bine de tot. Pentru asta este important sa folosesti un batator din lemn special conceput pentru a toca vinetele.
Atunci cand prepari maioneza aceasta sa fie facuta cu oua de casa. Pe langa ca sunt mai sanatoase, acestea le vo oferi un aspect mai placut.
Foloseste cu incredere mixerul. Acesta le va face pufoase si cremoase, fara sa lase in textura fibre sau samburi.
Pentru un gust deosebit in maioneza se poatre stoarce si putina zeama de lamaie. Tot zeama de lamaie se poate pune si atunci cand amestecam vinetele coapte in blender.
Maruntiti ceapa cat mai mic.

Pentru ca vinetele sa isi pastreze toate beneficiile, se recomanda sa le consumi gatite la abur, la cuptor, coapte sau la gratar, cu cat mai putin ulei. Sunt bogate in proteine, fibre, vitamine, fier, potasiu, calciu, fosfor, sodiu, magneziu si pectina. Multe dintre aceste substante nutritive se gasesc si in coaja, asa ca incearca, atunci cand este posibil, sa le consumi cu tot cu coaja.

Beneficiile vinetelor:

Asupra sistemului cardiovascular, vinetele actioneaza prin mentinerea sanatatii arterelor, scad riscul de infarct si accident vascular cerebral. Vitamina K si bioflavonoidele intaresc vasele de sange si scad riscul de formare a cheagurilor de sange si trombozelor. Vinetele sunt recomandate in special persoanelor care sufera de arteroscleroza.

Bogate in fibre, vinetele sustin digestia si ajuta in vindecarea sau mentinerea sub control a gastritei, refluxului gastric, arsurilor si ulcerului. In combinatiile potrivite, pot calma indigestia, diareea, constipatia si balonarea.

Vinetele contin un antioxidant foarte puternic, numit nasunin. Acesta actioneaza preponderent asupra sistemului nervos, imbunatatind activitatea cerebrala.

Cu un continut de aproape 95% apa, vanata te va ajuta sa elimini toxinele, sa iti detoxifici rinichii si ficatul, in special atunci cand tii o dieta.

Recomandari si restrictii:

Exista persoane care pot fi alergice la vinete sau care pot suferi intoxicatii, din cauza continutului mare de alcoloizi din vinete. Este vorba in special de persoanele care au guta, osteoporoza, artrita sau alte boli inflamatorii. Daca suferi de o astfel de afectiune, dicuta cu medicul tau despre consumul de vinete.

In cazul copiilor, vinetele pot fi introduse treptat inecpand cu varsta de un an. Discuta totusi cu medicul pediatru, pentru a evita eventuale neplaceri, daca bebelusul tau a avut intoleranta la alimente similare.

Cand cumperi vinete, alege-le pe cele cu coaja lucioasa, fara pete sau lovituri. Tine minte ca vanata este plina de apa, prin urmare nu ar trebui sa fie foarte usoara, fiindca asta ar insemna ca este uscata. In plus, alege vinete care sunt putin moi. Cele foarte tari sunt mai tinere, insa odata ce se coc putin mai mult, echilibrul substantelor nutritive este mult mai bun.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1308 (s) | 32 queries | Mysql time :0.039005 (s)