News Flash:

Guvernul propune ca minorii cu resedinta / domiciliul in strainatate sa poata iesi din Romania fara imputernicire

29 Martie 2016
2889 Vizualizari | 0 Comentarii
pasaport
Guvernul a adoptat proiectul de lege referitor la modificarea conditiilor de calatorie a minorilor in strainatate.

Guvernul
a adoptat, miercuri, 23 martie 2016, un proiect de lege care priveste calatoria minorilor in strainatate, in cadrul eforturilor de simplificare a procedurilor de iesire din tara a copiilor minori.

„Guvernul a adoptat, in sedinta de astazi, unele reglementari in scopul inlesnirii conditiilor de iesire din Romania a cetatenilor romani minori. Executivul a modificat si completat Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, printr-un proiect de lege care va fi transmis spre dezbatere si adoptare Parlamentului.”, se mentioneaza in comunicatul remis de Guevrnul Romaniei.
Documentul propus spre adoptare aduce drept noutate ca acordul parintilor nu va mai fi necesar pentru fiecare iesire din tara a unor categorii de copii, asa cum se intentioneaza sa nu va mai fie specificata destinatia calatoriei, anunta Romedia.gr.

Proiectul de lege modifica prevederea referitoare la acordul parintilor pentru iesirea din Romania a cetateanului minor, respectiv declaratia de acord a parintelui care nu il insoteste pe minor in timpul calatoriei sa poate fi eliberata pentru mai multe calatorii si pentru o perioada de timp de pana la 3 ani. De asemenea, se intentioneaza sa nu mai fie obligatorie mentionarea destinatiilor si indicarea exacta a traseului pe care il va parcurge minorul in afara tarii.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

guvernul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1195 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042342 (s)