Ieri, 03 decembrie, în jurul orei 14.20, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, angrenați într-o acțiune pentru prevenirea furturilor din mijloacele de transport în comun, au depistat un bărbat în vârstă de 59 de ani, din Cluj-Napoca, bănuit de comiterea unui furt.

Polițiștii au procedat la efectuarea unui control asupra bărbatului, context în care au găsit asupra acestuia un portmoneu, care nu-i aparținea și care conținea actele de identitate ale unei femei.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana vătămată, stabilind că, în cursul aceleiași zile, în timp ce se deplasa cu un troleibuz pe raza municipiului Cluj-Napoca, i-ar fi fost sustras portmoneul de către bărbat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Față de bărbat a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca la expirarea măsurii, acesta să fie prezentat în fața magistraților, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

La acțiunea desfășurată pentru prevenirea furturilor din buzunare din mijloacele de transport în comun au participat și polițiști locali din cadrul Direcției Poliției Locale Cluj-Napoca.

coral