News Flash:

Horea Sulea, primarul Florestiului, afla luna viitoare daca va si trimis in judecata pentru conflict de interese. “Nu am nicio emotie, stiu ca n-am facut nimic gresit”

26 August 2015
1189 Vizualizari | 0 Comentarii
Horia Sulea
La Tribunalul Cluj a avut loc in cursul zilei de ieri judecarea contestatiei despuse de catre primarul comunei Floresti, Horia Sulea, impotriva incheierii judecatorului de camera preliminara de la Judecatoria Cluj, prin care se dispunea trimiterea sa in judecata pentru conflict de interese, intr-un dosar instrumentat de catre Agentia Nationala de Integritate. Judecatorul de camera preliminara de la Judecatoria Cluj constata legalitatea actului de sesizare, a administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala in ceea ce il priveste pe Sulea, si dispunea trimiterea sa in judecata. Contra incheierii, primarul din Floresti a facut contestatie la judecatorul de camera preliminara de la instanta superioara, si anume a Tribunalului Cluj.

La termenul de ieri, Horia Sulea a cerut o amanare care s-a si admis, aratand ca nu este reprezentat juridic, avocatul sau fiind plecat din localitate. Urmatorul termen de judecata va avea loc la data de 21 septembrie. 

Horia Sulea a fost acuzat de catre Agentia Nationala de Integritate si trimis in judecata pentru conflict de interese, dupa ce agentii ANI au constatat faptul ca acesta i-ar fi numit cumnata in functia de inspector asistent in cadrul Directiei de Sanatate Publica a Judetului Cluj si, ulterior, in functia de Sef serviciu in cadrul Politiei Locale Floresti.

”Agentia Nationala de Integritate a constatat incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie penala de catre Horia Sulea, primar al comunei Floresti, judetul Cluj, intrucat, in exercitarea atributiilor de serviciu, a semnat dispozitiile de numire prin care cumnata sa a fost numita in functia publica de inspector asistent in cadrul Directiei de Sanatate Publica a Judetului Cluj si, ulterior, in functia publica de conducere de Sef serviciu in cadrul Politiei Locale Floresti (functie exercitata cu caracter temporar).

Astfel, Horia Sulea a incalcat si dispozitiile art. 301 din Codul Penal al Romaniei, potrivit carora «Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru sotul sau, pentru o ruda ori pentru un afin pana la gradul II inclusiv sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica».

Agentia a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj cu privire la posibila savarsire de catre Horia Sulea a infractiunii de conflict de interese. Horia Sulea a fost validat in functia de primar al comunei Floresti, judetul Cluj, la data data de 15 iunie 2012.

La data de 01 aprilie 2013, cumnata persoanei evaluate a fost numita in functia publica de inspector asistent in cadrul Directiei de Sanatate Publica a Judetului Cluj. In perioada 23 iulie - 22 octombrie 2013, aceasta a exercitat, cu caracter temporar, functia publica de conducere de Sef serviciu in cadrul Politiei Locale Floresti”, aratau inspetorii ANI.

Horia Sulea a negat vehement acuzatiile, aratand ca, in opinia sa, incompatibilitatea nu exista pentru ca prin angajarea cumnatei nu s-a creat niciun avantaj patrimonial sau material. Contactat telefonic de reproterii Buna Ziua Cluj, Horia Sulea s-a aratat increzator in proces. “Nu am nicio emotie pentru ca stiu ca nu am facut nimic. Nu m-am aflat si nu ma aflu in stare de incompatibilitate, asa ca nu am de ce sa imi fie frica. Am cerut amanare pentru ca nu aveam avocat”, ne-a decalarat Sulea.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tribunalul cluj horia sulea judecatoria cluj codul penal ani
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 23 queries | Mysql time :0.035422 (s)