Gesturile milostive ale lui Gigi Becali au intrat deja in folclorul urban, iar fiecare zi de sarbatoare este un alt prilej pentru ca oamenii lipsiti de venituri sa ia cu asalt portile palatului unde locuieste omul de afaceri.

Asa s-a intamplat si ieri, peste 100 dintre oamenii saraci ai Capitalei adunandu-se in fata portilor si asteptand aparitia lui Gigi Becali. S-a format o adevarata ”coada a milei” in fata potilor, iar Gigi Becali – insotit de unul dintre oamenii sai de incredere – a impartit, in stanga si in dreapta, hartii de 100 de lei. Printre care au venit pentru a primi bani de la Gigi Becali s-a aflat si un baietel cu handicap, acesta fiind milostivit cu suma de 200 de lei. De fapt, asa cum s-a putut vedea pe imaginile inregistrate la fata locului, aceasta a fost suma pe care Gigi Becali a oferit-o unora dintre cei prezenti.

Din pacate pentru oamenii sarmani – barbati sau femei fara adapost, batrani, bolnavi, oameni aflati in scaune cu rotile -, nu toti au fost milostiviti de omul de afaceri, existand chiar si o selectie riguroasa a celor prezenti. Hartiile de 100 de lei s-au terminat, la un momentt dat, iar portile palatului au fost inchise. Din informatiile aparute in media, Gigi Becali si-a propus sa faca astfel de gesturi de caritate la inceputul fiecarei luni, informeaza stirilekanald.ro.

Cum a facut Gigi Becali avere

Inainte de Revolutie, situatia lui Gigi Becali era mult diferita fata de cea din prezent. A absolvit Liceul Iuliu Maniu din Bucuresti si, in prima faza, a lucrat ca lacatus-mecanic la ICCE, pe platforma Baneasa. Anul 1989 l-a prins lucrand ca paznic, la vane si robineti de la subsolul cladirii.

Dupa Revolutie, gratie unui imprumut luat de la Gica Hagi si a banilor pe care i-a mostenit, Becali a inceput sa importe din Turcia, cu ajutorul unor TIR-uri, blugi, tigari si sapun. Ulterior, in 2008, a ajuns la o avere de 725 de milioane de euro. In 2005, Gigi Becali s-a inscris la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Ecologice, dar doi ani mai tarziu s-a retras, dupa ce a luat hotararea de a se implica in viata politica.

coral