Dupa o iarna nu foarte geroasa, se anunta o primavara care debuteaza cu temperaturi peste media specifica acestei perioade. Cei care iubesc vremea mai calda sunt astfel fericiti, pentru ca isi pot planifica o scurta vacanta in luna martie, fara a se teme de ninsori sau temperaturi foarte scazute, asa cum s-a mai intamplat in unii dintre anii trecuti…

De ce vacanta in martie? Ocazii exista multe, cea mai evidenta fiind sarbatoarea de 8 Martie, cand femeile sunt in prim-plan. Multe doamne si domnisoare obisnuiesc sa organizeze petreceri de 8 Martie sau chiar mini-vacante de 2-3 zile, de obicei in locatii din tara, la care pot ajunge usor. Vremea frumoasa va permite asadar chiar distractie in aer liber. Foarte multe hoteluri si pensiuni au conceput pachete speciale in luna martie, de obicei incluzand si servicii de relaxare, infrumusetare si sanatate (tip spa). In orasele mari din Romania, astfel de mici vacante sunt tot mai accesate de catre turisti. Mai mult decat atat, conceptul de city-break, specific vacantelor in Europa, a inceput sa fie importat si pe plan local, in orase precum Cluj-Napoca, Bucuresti, Iasi, Sibiu, Timisoara, Brasov sau Constanta.

Pana la 24 de grade Celsius, ideal pentru timp liber afara

Temperaturile mari din luna martie, aproape de record, vor incuraja cu siguranta serviciile de turism, chiar daca in zonele de munte aceasta incalzire a vremii nu este pe placul hotelierilor. In tot restul tarii insa, vremea calda este de bun augur. Meteorologii de la ANM au anuntat pentru luna martie temperaturi care pot ajunge pana la 24 de grade Celsius in unele zone din tara noastra.

Incalzirea vremii are un rol bun si pentru economie, caci in marile orase oamenii devin mai activi, petrec mai mult timp in afara casei si consuma mai mult, inclusiv in ceea ce priveste serviciile de divertisment – de la mers la restaurante, baruri si cluburi, pana la cinema, teatru si alte evenimente. Creste si interesul pentru sport – atat pentru practicarea sa, cat si pentru urmarirea evenimentelor din sport.

Sportul iese in castig la venirea primaverii

Meciurile de fotbal atrag si mai mult interes, gama de pariuri sportive la Unibet.ro (agentia cea mai populara pe plan national) este accesata si mai intens. Jocurile online, de la pariuri sportive online si pana la sloturi si alte asemenea, sunt accesate in prezent atat de pe dispozitive clasice (laptop si desktop), cat si de pe dispozitive mobile (smartphone si tableta). Incalzirea vremii determina pasionatii de sport sa acceseze pariurile de pe mobil inclusiv cand sunt in miscare in oras, in aer liber.

Mica vacanta din luna martie poate fi rezervata usor online, eventual folosind de asemenea dispozitivele mobile. Cei care au primit tichete de vacanta le pot utiliza cu aceasta ocazie, pentru orice servicii de turism in Romania, atat timp cat unitatea de cazare aleasa accepta aceasta metoda de plata. Cele mai multe agentii de turism accepta plata cu tichete de vacanta, deci se poate rezolva usor rezervarea vacantei prin intermediul unei astfel de firme, offline sau online.

 

  coral