Podul de la capătul Mănășturului, de la ieșirea spre Florești, va fi modernizat până la finele anului 2019. Lucrările încep luni, 18 februarie 2019, şi se vor efectua sub trafic. Investiţia se ridică la 1,1 milioane de lei.

Acest pod a fost construit în 1975 și de atunci nu s-au făcut lucrări de reparații. Din 18 februarie va intra în reparații. Lucrările se vor efectua sub trafic, pe segmente”, a spus primarul Clujului, la ZIUA LIVE. Lucrările vor fi executate de Diferit SRL, ofertant unic la licitaţia publică lansată de municipalitate anul trecut. Conform contractului, termenul de finalizare este de 9 luni de zile.

Costul proiectului este de 1,1 milioane de lei (cu TVA)

Podul urmează să sufere modificări importante: regândirea carosabilului și trotuariului, întărirea structurii și refacerea hidroizolațiilor. În plus, înfățișarea podului va fi schimbată, chiar dacă se vor menține anumite elemente din actualul look.

Și iluminatul stradal va fi modernizat. Stâlpii de pe pod vor avea 6 m înălțime, iar cei de pe străzile din jur, 10 m. Noii stâlpi de iluminat au fost împărțiți astfel: Calea Florești – 15, Str. Bucium – 10, Bulevardul 1 Decembrie – 10, bretelele de urcare pe pod – 39 de stâlpi.

6 camere video pentru supravegherea circulației 

Pe lângă aspectul estetic, sunt și altele care vizează utilitatea podului prinse în proiectul de modernizare. Urmează să se realizeze o hidroizolaţie performantă, să se pună borduri de granit, să se refacă trotuarele şi să se aştearnă covor asfaltic proaspăt. Noutatea o reprezintă panourile fonoabsorbante, datorită cărora locuitorii din Mănăştur vor fi mai puţin afectaţi de zgomotul produs de trafic. Pasajul va avea partea carosabilă de 18.50 m lățime, pista de bicicliști de 2 m lățime pe partea dreaptă și trotuare de 1,20 m lățime dreapta, respectiv 1 m lățime pe partea stângă. 

coral