Trecere in nefiinta a Cristinei Topescu a indurerat multa lumea. Astazi, jurnalista o sa fie incinerata. Aceasta a fost decizia familiei, care respecta dorinta Cristinei de a nu avea parte de o inmormantare crestineasca.  Inainte ca trupul ziariste sa fie ridicat de catre familie, de la Serviciul de Medicina legala Ilfiov, un barbat a incercat sa ii convinga sa nu o incinereze.

Barbatul nu a luat direct legatura cu familia Cristinei, ci a folosit un intermediar, preotul Bisericii ”Sf. Mina”, din incinta IML ”Mina Minovici”. L-a rugat sa le transmita dorinta lui si chiar s-a oferit sa sprijine familia finaciar pentru organizare unei inmormantari crestinesti. „Vorbiti, parinte, cu ei si convingeti-i sa nu o incinereze, ci sa o ingroape crestineste”, i-a spus barbatul preotului.

Omul s-a oferit sa ajute familia Cristinei Topescu cu suma de 8.000 de lei, in cazul in care banii ar reprezenta problema pentru care s-a apelat la incinerare. Preotul desemnat de barbat ca mesager a incercat sa vorbeasca cu fratele jurnalistei, insa fara succes. Acesta nu a renuntat la ideea de a-si incinera sora.

Familia Cristinei Topescu a ales aceasta metoda pentru ca asta a fost dorinta ziaristei. Ea le spusese apropiatilor ca isi dorste sa fie incinerata si cenusa sa ii fie aruncata in mare. Chiar daca se zvoneste ca nici mama Cristinei nu este de acord cu procedura, familia a hotarat se se conformeze, totusi, ultimelor dorintei ale  jurnalistei.

coral