Experimentul unor tineri din Ploiesti a avut ca scop  sa sublinieze reactiile unor taximetristi atunci cand se apeleaza la serviciile lor in situatii de maxima urgenta… fara sa le fie platita cursa. Evident, raspunsurile unora dintre ei sunt uluitoare!  

Doi tineri din Ploiesti, fata si baiat, si-au propus sa teste reactiile unor taximetristi atunci cand li se cere o cursa gratis, invocand o situatie urgenta. In mod aproape previzibil, refuzurile au predominat, insa au fost si soferi care au acceptat… cu juma de gura!

Baiat: Se poate sa ma duceti si pe mine gratis pana in bariera Bucuresti? A facut un prieten de-al meu accident si nu are nici el bani, nici eu… Are nevoie de mine neaparat!

Taximetrist: Pai si eu ce fac? Pun banii de la mine? Ar trebui sa merg pe gazul meu, pe timpul meu, eu trebuie sa dau plan, am 150 de lei pe zi. Imi pare rau, nu pot sa te ajut.

Dupa acest refuz, fata care a participat la acest experiment social a avut mai mult noroc sa gaseasca un taximetrist care s-o ajute.

Fata: Buna! Scuza-ma, am si eu o problema urgenta, trebuie sa ajung neaparat pana acasa, in Vest, pana acasa, in Marasesti, ii este mamei foarte rau, i-am dat mesaj si nu stiu ce s-a intamplat cu ea!

Taximetrist: Si vrei sa te duc pana acolo?!

Fata: Da, doar ca nu mai am bani la mine, asta e problema.

Taximetrist: Imi dai banii acasa sau te duc pe gratis?

Fata: Poti sa ma duci gratis, te rog, ca nu stiu ce s-a intamplat cu mama, te rog! Acum nu mai raspunde la telefon…

Moment in care barbatul pleaca de langa ea si-i spune tinerei sa urce abia cand ajunge la volanul masinii.

Fata: Poti?

Taximetrist: Pai pot.. na… coral