News Flash:

Incredibilul efect al consumului de peste

23 Ianuarie 2014
1025 Vizualizari | 0 Comentarii
Consumul de peste si suplimente pe baza de ulei de peste, cu continut ridicat de acizi grasi Omega 3, poate preveni instalarea maladiei Alzheimer, impiedicand reducerea dimensiunii creierului odata cu inaintarea in varsta, au constatat cercetatorii americani.

Pe langa beneficiile asociate cu sanatatea creierului, oamenii de stiinta din Statele Unite au descoperit ca un nivel crescut de acizi grasi Omega 3, regasiti in pestele gras - hering, macrou, sardine, ton, somon -, dar si in pestele alb, precum codul, poate prelungi viata cu pana la doi ani, informeaza realitatea.net.

Citeste si: Amenzi de peste 13.000 de lei pentru braconaj piscicol

Pentru a preveni reducerea dimensiunii creierului, care este cauzata de inaintarea in varsta si de maladia Alzheimer, oamenii de stiinta recomanda consumul de peste de doua ori pe saptamana, precum si administrarea de suplimente cu ulei de peste o data pe saptamana.

Unul dintre principalii acizi grasi Omega 3 este acidul docosahexaenoic (DHA), care ajuta neuronii sa comunice mai bine intre ei.

La experimentul cercetatorilor americani, de la Universitatea South Dakota din Richmond, au participat 1.111 femei, cu varsta de aproximativ 70 de ani, inscrise in studiul Women's Health Initiative Memory. Opt ani mai tarziu, cand femeile aveau 78 de ani, creierul acestora a fost scanat pentru a-i fi masurat volumul.

Creierele femeilor care prezentau niveluri ridicate de acizi Omega 3 in limfocite, inclusiv DHA, aveau un volum mai mare decat creierele celorlalte voluntare.

Participantele la experiment cu un nivel dublu de acizi grasi (7,5%, fata de 3,4%) aveau un volum al creierului cu 0,7% mai mare.

Citeste si: Peste infestat in mai multe judete, alerta sanitar-veterinara inclusiv in Cluj

James Pottala, autorul studiului publicat in revista Neurology, a afirmat ca nivelurile scazute de acizi grasi erau asociate cu reducerea dimensiunii creierului.

"Aceste niveluri mai ridicate ale acizilor grasi pot fi atinse cu ajutorul dietei si prin administrarea de suplimente, iar rezultatele sugereaza ca efectul asupra volumului creierului consta in intarzierea cu pana la doi ani a procesului natural de pierdere a neuronilor, care intervine odata cu inaintarea in varsta", a declarat James Pottala.

Femeile cu un nivel mai crescut al acizilor grasi Omega 3 aveau, de asemenea, un volum mai mare al creierului cu 2,7% in regiunea hippocampusului, centrul-cheie al memoriei. În cazul maladiei Alzheimer, hippocampusul incepe sa isi reduca dimensiunile inainte de manifestarea primelor simptome.

Cea mai buna sursa de acizi Omega 3 o reprezinta pestele si uleiul de peste, deoarece corpul uman nu poate produce acizi esentiali Omega 3.



Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

pestele gras
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1024 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012235 (s)