News Flash:

Inedit: Top 4 feluri de mancare anti mahmureala din lume

9 Iunie 2013
772 Vizualizari | 0 Comentarii
Starea de dupa o noapte imbibata in alcool este binecunoscuta. Mahmureala ne strica dispozitia, ne taie cheful de viata si ne face sa ne juram ca nu vom mai bea atata alcool niciodata. Ei bine, in functie de tara in care ai petrecut in weekend, exista cateva remedii antimahmureala care te pun pe picioare imediat.

In Bolivia, Fricase este mancarea traditionala antimahmureala a petrecaretilor.
Este o tocanita din carne de porc cu chili galben foarte iute, usturoi, crutoane, cartofi si un fel de malai tocat mai mare. Bolivienii o numesc "levanta muertos", adica "ridica mortii din morminte".

Turcia: Kokorec
Turcii prefera sucul de napi pentru un stomac suparat de alcool, dar mai ales mancarea numita kokorec.
Mancarea turceasca antimahmureala se prepara din rosii tocate, cimbru, ardei gras si carne de miel condimentata. Cel mai des folosesc intestine de miel neintarcat, dar si organe. Se serveste cu paine prajita.

Japonia: Muraturi si sake
Japonezii numesc mahmureala futsukayoi, adica "betia de a doua zi".
Ei aleg fie sa trateze mahmureala cu sake (bautura alcoolica din orez, asemanatoare cu tuica noastra), fie cu sucuri din diverse legume murate, prune murate, oua crude, sau supa miso.

Marea Britanie: English Breakfast
Paine, cafea, chifle (scones), carnati, fasole boabe, ou prajit, uneori si inca un produs prajit pane, toate innotand in grasime.
Aceste "bunatati" sunt mancarea antimahmureala a britanicilor. Mai exista si zone unde vi se va recomanda ceva numit "prairie oyster - stridie de preierie": ou crud batut cu sos Worcestershire.
sursa: unica.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

mahmureala alcool antimahmureala fricase kokorec english breakfast
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0899 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011318 (s)